English

Krekvikdalen

Hustadvika

Kort om turen

Dette er en kort tur som går på god skogsvei. Veien går oppover til en flott utsiktsplass. Her er det benker, og mulighet for en rast. Området er stille og fredelig. Oppover kan en se tufter etter gamle setrer.

Ruteskildring

Turen starter ved p-plass i Krekvika. P-plassen ligger rett ved hovedveien. Herfra følger du traktorvei opp til turkasse. Veien går først opp til høyre, svinger så til venstre. Du passerer utmarksgjerde, går gjennom ei grind. I perioder når det er dyr på utmarksbeite må du huske å lukke grinda. Du går over ei lita elv og kommer til gamle tufter etter seter. På venstre side av veien ser du tydelige murer etter setra. På høyre side er det litt mindre murer. Her er også steingarder. Såvidt hundre meter etter tuftene skal du ta til høyre. Etter vel 350 meter, kommer du opp til en flott utsikt, og er Stikk Ut punktet.

Tilkomst og parkering

Turen starter i Krekvika i Eide. Dette er 10 km. fra Eide sentrum, retning Gjemnes, på Strandlandet. Kjør Rv64 til Eide sentrum. Herfra kjører du mot Krifast. Kommer du fra Atlanterhavsvegen og Vevang kjører du rett forbi Eide sentrum. Du tar da av til venstre og inn på Fv279. Kommer du fra Molde og Fræna tar du av til høyre og inn på Fv279 rett før Eide sentrum. Fra du tar av ved Eide sentrum kjører du 10 km. Parkeringsplassen er på høyre hånd. Den ligger kloss i hovedveien. Parker på p-pl
Fottur
Grønn
Lengde
1,3 km en vei
Stigning
133 m
Tidsbruk
55 min.
Høyeste punkt
158 moh

Løype på kart

Offentleg transport

Nei. Du kan ta buss til Eide sentrum. Derfra er det 10 km. til p-plass og turstart.

Kart

Turkart Molde 1:50 000.
Køyreskildring
Print ut