English

Kongsvollen (683)

Hareid

Kort om turen

Kongsvollen (683) ligger helt ut mot Vartdalsfjorden og er høyeste fjellet i Hareid kommune. Ved å gå stien opp til Kvamstua først, får en god fjordutsikt på mye av toppturen.

Ruteskildring

Følg veien gjennom hytteområdet nord for Løsetvatnet, etter 5-10 min går en tydelig sti (merket) bortover det myrlendte terrenget i retning Kvamstua. Fjellryggen her er fri for skog, mens fjellsida ellers er skogkledd. En kan gjøre en snarvei ved å gå direkte opp fra Løsetvatnet gjennom skogen. Det er bra muligheter for å finne åpninger i skogen, brattest i øvre del av skogen. Ei rute som passer best som nødløsning. Den vel 2km lange fjellryggen fra Kvamstua mot Kongsvollen (683) er lett kupert til å begynne med før den blir brattere de siste ca 100hm, hele tiden på god sti. Stien opp her kalles Bukketrappa. Det er knapt behov for å bruke hendene på denne fjellryggen, men den er luftig i øvre del.

Tilkomst og parkering

På Rv61 mellom Ulsteinvik og Eiksund er det skiltet avkjørsel mot Haddal. Kjør en 3-400m og følg skilting mot Ringstaddalen. Det er knappe 4km opp til startstedet, en avkjørsel mot et hytteområde. I veikanten står et turskilt merket Blåtind. Alternativ adkomst er over fjellet fra Hareidseidet. Ta av i avkjørsel ca 500m øst for eidets høyeste punkt, ny avkjørsel til venstre etter nye 500m, deretter ca 6km til startstedet.
Fottur
Rød
Lengde
5 km en vei
Stigning
463 m
Tidsbruk
3 t. 15 min.
Høyeste punkt
682 moh
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 8
Køyreskildring
Print ut