English

Kongelhjellan - Grøa

Sunndal

Kort om turen

Turen til Kongelgjellan er en enkel og lett tur. Den passer bra for små barn, som kan meske seg med fin blåbær i bjørkeskogen. Det er også godt og kaldt drikkevann et stykke før postkassen, ved tur slutt.

Rutebeskrivelse

Hele turen går i skogsterreng. Det er en enkel tur med god sti og ender ved postkasse og utsikt over Flatvad og nedover i Sunndalen. Dette er en typisk fin ettermiddagstur, som følger en åsrygg langs fjellsiden. Vel oppe er det god utsikt mot mektige Hoåsnebba. Turen kan forlenges, men først etter samtale med kjentfolk. Ved tur slutt, er det synlige merking oppover i fjellsiden.Dette er et gammelt tråkk som fører helt til topps, men stien er lite synlig.Videre kan en gå til Reinåvatna, mellom Gråhø og Stoplan, og fortsette ned til Åkersetra,or deretter å følge turistforeningens merka løype til Grøa eller Vangshaugen. For hele turen til Grøa må en regne med 5-6 imer. På denne turen passeres Prestsetra,Dalavatnet og postkasse ved Jokran. Dette er en flott rundtur i fint august vær.

Adkomst og parkering

Følg RV 70 fra Sunndalsøra til Oppdal i ca. 15 km. 3,5 km etter overbygget på Grøa, og etter passering av travbane på venstre side ser du et skilt med trimpost på høyre hånd. Noen meter videre langs riksvegen er det en god parkeringsplass også på høyre side. Parkér ved riksvegen og gå noen meter tilbake mot Sunndalsøra for å finne skilt med trimpost.
Fottur
Grønn
Lengde
1,4 km en vei
Stigning
287 m
Tidsbruk
1 t. 25 min.
Høyeste punkt
361 moh

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 2,8

Kart

Statens kartverk Serie M711, Blad 1420 eller Sunndal turkart
Kjørebeskrivelse
Print ut