English

Kollen (Vestnes)

Vestnes

Kort om turen

Gåturen opp mot Kollen er en fantastisk tur, som fort er unnagjort på 1-2 timer. Det er ikke noe lang anmarsj før selve fjellturen starter, ettersom det stigende terregnet starter rett etter parkeringsplassen. Veien opp mot Kollen, som den lille tua heter, byr på noe av den mest idylliske naturen norsk barskog kan tilby. Mosen her er så grønn og kraftig i sin farge, at det kan føles som å gå i en eventyrskog. Etter en litt krevende tur opp er det en fantastik gapahuk som venter på toppen. Det lille tilfluktsstedet er bygd a lokale ildsjeler, og er som et lite koselig hjem, med alt av kjøkkenredskap, kikkert og tidsskrifter. Hver fredagskveld møtes folk fra vestnes for å spise/grille, snakke og ringe den berykta "Kollenbjella".

Ruteskildring

Man kan parkere rett ved starten av stien. Kring 200 hundre meter etter starten starter det bratte terrenget. Her kan det være noe utfordrende om vinteren, og spesielt etter store mengder nedbør, ettersom det første delen av partiet er litt myrete og lett blir veldig glatt. Men når man først kommer inn i selve barskogen, så er det god hold i stien igjen. Vær oppmerksom på alle røttene som traverserer stien hele tiden, disse er ekstra glatte. Når man er på omtrent 250 m.o.h. så vil man komme ut av den tette barskogen. Dette er tengnet på at man nesten er på toppen. Derifra er det bare omlag 200 meter gåavstand til gapahuken og toppen av turen. Isteden for å gå ned veien man kom opp, er det også mulig å gå ned fra Kollen på Sør-øst siden. Stien starter rett bak gapahuken.

Tilkomst og parkering

Fra Vestnes sentrum, kjør bakover misfjordvegen. Sving av oppover inn til myrateigen (det siste byggefeltet før man kjører inn i skogen). Parker i byggefelt og gå til merket stistart. Myrateigen
Fottur
Blå
Stigning
255 m
Tidsbruk
1 t. 10 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
287 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 3
Køyreskildring
Print ut