English

Knubben

Aure

Kort om turen

Knubben (680moh) er et flott utkikkspunkt helt ute mot havet på vestsiden av Tustna. Det er en fin tur hvis du ønsker å komme raskt opp i høyden. Ønsker du å ta en midtsommertur for å få med både solnedgang og soloppgang i havet kan Knubben anbefales.

Ruteskildring

Merket sti til Knubben begynner ved parkeringen. De første 15 minuttene er stien ganske bratt, og det er lagt ut tau til å holde seg fast. Videre er det lett å følge stien frem til Vettalivatnet. På vei opp mot Vettalivatnet anbefales det å ta noen små avstikkere helt ute på berghamrene og få utsikten ned mot Leira. Ved Vettalivatnet er det trimpost, og en fin plass for en rast . Stien går videre langs vatnet før stigningen opp ryggen mot Knubben. Stien er merket frem til Trimposten på toppen. Det høyeste punktet ligger et stykke nord for trimposten, Fra toppen av Knubben er det sti videre inn mot Jørenvågsalen.

Tilkomst og parkering

Kjør Rv680 over Tustna i Aure kommune. Ca 2,3 km øst for Coop på Leira er det en stor radiomast ved veien. Her tar du av på fra veien på motsatt side og parkerer ved rød bygning.
Fottur
Blå
Lengde
6,6 km tur/retur
Stigning
600 m
Tidsbruk
3 t. 10 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 6,6
Køyreskildring
Print ut