English

Klubba

Kristiansund

Kort om turen

Klubba ligger ikke langt fra Vanndamman og Kristiansund sentrum. Turen ut hit er trillevennlig med fine rastemuligheter underveis og med utsikt ut mot havet. Klubba er kanskje det viktigste friluftsområdet i Kristiansund sentrum med sine idylliske og godt opparbeidede turstier og vanndammer. 

Rutebeskrivelse

Lett løype. Passer for både rullestol og barnevogn. Turen passer for hele familien. Følg gruset vei til venstre gjennom gravstedet. Ved enden av gravstedet fortsetter turveien rett frem ned til Klubbneset hvor turkassen står. I området er det flere stier og veimuligheter. På veien ned til Klubba har du både gapahuk, bord og benker, trening-,  lek- og balanseapparter. Korteste tur er ned til turkassen og opp igjen. Du kan også velge å gå ut på bergene, fortsette til klatrefelt og du kan gå de gamle veiene opp til Vanndamman. Langs stranda er det gode fiskeplasser og det er bukter og svaberg for bading.

Adkomst og parkering

Følg Rv70 Langveien inn mot sentrum. Ta av til Hagbart Brinchmannsvei. Deretter andre til vestre; Kaasbølsvei. I enden av Kaasbølsvei er det parkeringsmuligheter. Du er nå ved Kirklandet gravlund. Her starter turen. Ingen parkeringsavgift.
Fottur
Grønn
Lengde
1,22 km rundtur
Stigning
56 m
Tidsbruk
30 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst

Løype på kart

Valg for kartet:

Underlag Lengde i km
Grus 0,6

Offentlig transport

Turmålet ligger i Kristiansund sentrum, på Kirklandet. Buss. Se frammr.no

Annet

Byhistorisk og kulturhistorisk er Kirkelandet et meget interessant miljø, med stor verdi også som rekreasjonsområde. Store kvaliteter knyttet til både kulturlandskap, kulturminner og natur. Både Kirkelandet gravsted med oppmurte/terrasserte gravanlegg, urnenisjer i berget, spesielt forseggjorte og stiltypiske gravminner, samt råkoppkapellet av arkitekt Riverts, har kulturhistorisk og estetisk interesse på nasjonalt nivå. Vannforsyningsanlegget ved Vanndamman og Kringsjå har nasjonal interesse.

Kart

Turkart for Kristiansund. Bykart for Kristiansund.
Kjørebeskrivelse
Print ut