English

Kleppen, Folkeparken

Kristiansund

Kort om turen

Folkeparken ligger på Gomalandet og er et av de mest benytta rekreasjonsområdene i kommunen, med badestrender og fiskeplasser. Det er også fotballbane, lysløype og skibakke i området. Turmålet er den nordøstlige haugen ytterst mot havet i Folkeparken. På vei ut til Kleppen går du via Lasken. Her er det ei fin lita strand og et Naust. Naustet i Lasken er restaurert og disponeres av Atlanten ungdomsskole. Naustet ligger fint til nede i bukta. På vei ut til Kleppen er det flere fiskeplasser langs sjøkanten. Fra toppen av den ytterste haugen er det flott utsikt over Talgsjøen mot Grip, Smøla og Tustna. En vakker finværskveld kan en oppleve solnedgangen i havet. På en styggværsdag er det også fint å se bølgene som slår innover mot land og langt oppover bergene.

Ruteskildring

Turen starter ved Atlanten videregående skole og skilting følges ned til Lasken og videre ut til Kleppen. Ved naustet i Lasken kan utsikten og sjølufta nytes før du følger stien videre forbi naustet og til Kleppen. Stien videre går i terrenget rett nordover med utsikt mot sjøen på høyre side.

Tilkomst og parkering

Folkeparken i Kristiansund ligger på Gomalandet. Turen starter bak Atlanten videregående skole i Dalaveien. Fra sentrum av Kristiansund følges skilting til Atlanten idrettspark/Atlanterhavsbadet og deretter Atlanten videregående skole. Fra Frei kjør til rundkjøringa ved Atlanterhavstunnellen. Herfra følges samme skilting til Atlanterhavsbadet/Atlanten videregående skole. Følg veien forbi Atlanten videregående skole som du har på venstre side til du ser gruset turløype som går inn til høyre mellom grantrærne. Skilting både til Lasken og Kleppen. Det er stor byggeaktivitet ved Atlanten idrettspark for tiden og parkering er derfor utfordrende på hverdager.Parkering ved Atlanten idrettspark, Atlanten ungdomsskole og Atlanten videregående skole er kun på helger og helligdager, ellers må det parkeres på offentlige parkerinssteder i området. 

Fottur
Grønn
Lengde
1 km en vei
Stigning
37 m
Tidsbruk
35 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
21 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Offentleg transport

Bussforbindelse se http://www.frammr.no

Kart

Norge-serien 103 Kristiansund 1: 50 000
Køyreskildring
Print ut