English

Kleneggen

Molde

Kort om turen

Turen starter i enden av Gravdalsvegen (912 moh). Kryss elva over bru, ta til høyre langs stien, og følg denne nordvestover. Du runder nå åsen gjennom Hundane på ca. 1200 meter. Hold til høyre for Nedre Høvelvatnet (1187 moh). Klenegg-massivet viser seg i all sin prakt foran deg hele vegen. Hold hele tiden til høyre mot Lågkleneggen 1510 moh. Nedenfor denne er et flatere parti på turen med et badevann som kan friste til en nedkjøling på varme dager. Det vil etterhvert bli grov ur å gå i. Her er det bratt, og vær forsiktig så de etter deg ikke får stein på seg. Hvis det er åpent mellom breene, kan man gå ura opp, hvis ikke hold videre til høyre. På toppen av Kleneggen (1964 moh) står det en varde, inni denne er det et metallskrin med bok. Selve toppen er et stort flatt område. Det er bratt ned mot Bruåbotnvatna. Går man videre, kommer man til Grovkleneggen (1915 moh), her ligger det en stor rund varde, og isbreene som omkranser denne toppen gir en spesiell formasjon. Merk deg også det irrgrønne Øvre Høvelbotnvatnet (1333 moh) som ligger nedom isbreene. Ta deg tid til å nyte utsikten fra dette storslåtte fjellet.

Tilkomst og parkering

Kjør opp Aursjøvegen (bomveg), ved Løypåa (bru), ta til høyre innover mot Gravdalen. Parkering i enden av Gravdalsvegen (912 moh).
Fottur
Rød
Lengde
6,8 km en vei
Stigning
1052 m
Tidsbruk
6 t. 5 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 8,6

Anna

Kleneggen som turmål er fint også på vinterstid. Da går turen enten fra Bjorli, eller fra Finset i Eikesdal. En lang og bratt tur, men verdt strevet når man kommer opp, og får 1800 meter med nedkjøring.

Kart

Aursjøen Blad 1419 IV 1:50.000
Køyreskildring
Print ut