English

Klempertåsen

Hustadvika

Kort om turen

Dette er en kjempefin familietur, der man på en rask og fin måte kommer seg opp på en liten topp. Litt bratt noen hundre meter opp fra parkeinga, men det går fint for både store og små. Man får rask utsikt utover fjord og fjell! På Klempertåsen kommer du først fram til toppbenken, med en turbok. Går du et par hundre meter til kommer du fram til en flott gapahuk som heter Konglebu med spill, turkassebok og fine innslag med lekemuligheter for barn - en opplevelse for store og små. Her er det utkikkspunkt mot Frænafjorden. Man kan så velge om man vil gå samme veg tilbake eller gå videre. Videre kan man gå enten ned til Håset eller rett fram til Løset. Disse veivalgene er godt merket. Sluttsted er det samme som startsted.

Ruteskildring

Turen går i lett terreng vest for Elnesvågen, opp på et lite fjell. Du kan parkere ved Helsehuset på Eidem (det gamle Istad Kraft-bygget) på Eidem vest (adresse Sethbakken 1, 6440 Elnesvågen). Stien går først oppover en litt bratt grusveg (ca 400 meter) til vi når ca høgde på turen. Herfra går vi over til sti mot venstrem, igjennom skog og mark, samt noen fjellknauser. Herfra og bort til gapahuken er det stedvis våte partier. Ved stor pågang kan det nok bli litt gjørmete her. Fint med støvler og/eller gode fjellsko.

Du møter først toppen, her står en benk og en turtavle. Ca 250 meter lenger finner gapahuken Konglebu.Man kan så velge om man vil gå samme veg tilbake eller gå videre. Fra gapahuken Konglebu kan man gå enten ned til Håset eller rett fram til Løset. Disse veivalgene er godt merket. Om du skal gå rundt, er det bare å ta til venstre mot Elnesvågen når du kommer ned på gangvegen og følge denne tilbake til startsted. Man kan også starte fra denne marka på Håset, men her er det lite parkeing og det må avtales med grunneier Hans Håseth. Han er forøvrig den som har anlagt gapahuken og dette flotte området.

Tilkomst og parkering

Vi parkerer ved Helsehuset på Eidem vest,(det gamle Istad Kraft-bygget) i Elnesvågen. Adresse Sethbakken 1, 6440 ELNESVÅGEN. (Ta av til Hauanvegen fra Fylkesveg 664, og kjør opp ca 100 m til Sethbakken 1.) Her står startskilt for turen. Du kan parkere ved Helsehuset her, eller på baksiden av bygget, altså ved lageret til "Møbelringen - Harald Viken" (det gamle Istad Kraft-bygget) på Eidem vest i Elnesvågen.
Fottur
Grønn
Stigning
195 m
Tidsbruk
1 t. 15 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
178 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 0,3
Sti 1,4

Offentleg transport

Ta buss fra Molde til Eidem vest/ Elnesvågen.

Kart

Alle turkart/kart for Fræna/Molde
Køyreskildring
Print ut