English

Kleivevatnet - sørsiden

Molde

Kort om turen

Lett tur i naturskjønne omgivelser.

Rutebeskrivelse

Turen starter ved p-plass på Fursetfjellet ca 190 moh. Kleivvatnet ligger 204 moh. i østlig retning. Følg merket vei, sti og etter hvert bru over Skalleelva. Turen går stort sett langs veg og er velegnet for sykkel og barnevogn. Når du kommer til Kleivevatnet anbefaler vi å kke gå til gammen med det samme, men ta sørover og gå runden rundt vatnet først.

Dersom man velger kortversjonen av turen – bil fra Kleive (husk bompenger) og opp til vatnet, kan man likevel ha en fin dag i området. Det er gangsti rundt hele vatnet og området er tilrettelagt for funksjonshemmede med utsiktspunkter, fiskeplasser og natursti. Det er også laget til badeplass og grillhytte. Sykkel fra Fursetfjellet anbefales. Kartkoordinater: N: 6965515.0 Ø: 431643.0 Kontaktperson: Gunnhild Meringdal – mobil: 41676129

Adkomst og parkering

Fursetfjellet. Fra Molde: Kjør E39 i retning Kristiansund. Du kjører Hjelsetveien til du tar av opp til venstre til Fursetfjellet, mot Batnfjorden og Kristiansund. Om du kommer fra Eidsvåg eller Angvika: Kjør i retning Molde. Fv62. Kjør forbi Kleive. Ved Oppdøl er det skiltet til Batnfjorden og til Kristiansund. Ta av Fv62, inn til høyre og inn på E39. Kjør om lag 5 km. P-plass på høyre hånd. Fra Kristiansund og Batnfjorden: Kjør E39 fra Batnfjorden, opp på Fursetfjellet i retning Molde.
Fottur
Grønn
Lengde
10,65 km en vei
Stigning
56 m
Tidsbruk
2 t. 50 min.
Høyeste punkt
220 moh

Løype på kart

Offentlig transport

Ja. Buss. TIMEkspressen går over Fursetfjellet. Se http://www.frammr.no.

Annet

Turen er tilgjengelig for rullestol om man drar fra Kleive. Denne turbeskrivelsen er fra Fursetfjellet.

Kart

Turkart Kristiansund.
Kjørebeskrivelse
Print ut