English

Kjøvskartinden

Molde

Kort om turen

Kjøvskartinden er en tilgjengelig topp for den erfarne turgåer. Men det er et stykke å gå, og det kan være greit med litt erfaring fra steinur. Ruten er ikke merket. Utsikten fra toppen er storslagen i alle retninger. Toppen av Kjøvskartinden (1552 moh).

Ruteskildring

Følg merket turiststi mot Vasstindbu. Stien går over et par våte myrområder. Ved et kryss må man velge mot Vasstindbu (ikke Svartvassbu). Følg turiststien et stykke til. Nå kommer du til nok et veikryss som sier Vasstindbu til høyre og Svartvassbu til venstre. Følg i stedet et sauetråkk rett frem i retning Melkallvatna. Ved vatnet ligger det en liten fiskebu. Herfra er det ikke merket sti. Kryss den lille elva mellom de to vatna og fortsett gjennom Vestre Melkallskaret mot enda et lite vatn uten navn. Følg deretter ryggen til høyre mot toppen av Kjøvskartinden. Man kan også skrå opp mot toppen litt før og gå kortere og brattere, men da får man ikke nyte utsikten på begge sider av fjellryggen like lenge, bl.a. mot Trolltindene. Den siste biten mot toppen er ikke veldig bratt for erfarne turgåere, men krever litt ferdigheter i steinur. På toppen er det en steinvarde med en bok du kan skrive deg inn i. Det er mulig å gå ned mot Isfjorden eller Kjøvdalen fra toppen, men vær obs på at det er brattere her, og i tillegg er det løsere og mer krevende ur.

Tilkomst og parkering

Følg Rv 660. Startsted rett ovenfor Storsvingen ved Horndalen på Vistdalssiden av Vistdalsheia. Gratis parkering ved startstedet.
Fottur
Svart
Stigning
1209 m
Tidsbruk
7 t. 15 min.
Høyeste punkt
1552 moh

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 7,2

Kart

Statens kartverk, Eresfjord, kartblad 1320-2.
Køyreskildring
Print ut