English

Kjøvdalsvatnet

Molde

Kort om turen

Turen til Kjøvdalsvatnet (ofte kalt Kjøvvatnet) går i naturskjønne omgivelser i Kjøvdalen. Store deler av turen går stien nær elva, og man får stigende og synkende elvesus underveis. Stien passerer også et par seterstøler. Kjøvdalen er omkranset av høye fjell som er populære mål for toppturer, blant andre Kjøvskardtind, Kirketaket, Kalvgjeltind, Kjøvhaugen og Helgenya. Alle er fine topper fra ca. 1000 m.o.h. til drøye 1500 m.o.h. Kjøvdalsvatnet er et fint og stort fiskevann for fjellørret (ca. 2 km langt). Kjøvdalsvatnet ligger også i et veikryss for turiststien med både Måsvassbu og Vasstindbu innen god rekkevidde.Kjøvdalen byr i tillegg på fint skiterreng om vinteren. Målet for turen er Kjøvdalsvatnet (og kanskje et par fine fjellørreter til middag?)

Ruteskildring

Turen går etter sti hele veien. Det er skiltet, slik at du kommer riktig ut fra starten. Fremover dalen er stien stort sett tydelig og lett å se. Kursen mot Kjøvdalsvatnet finner man fort når man kommer litt frem i dalen og ser elva komme ned vassbakken lenger fremme. Første 2/3 av turen går stort sett i fint og tørt terreng og stien er veldig tydelig. Lenger fremme i dalen går stien i litt bløtere og dels myrlendt terreng. Spesielt hvis det har regnet i forkant, vil stien være bløt noen steder. Siste bakken er litt bratt, men her er terrenget tørrere igjen, og det er fint å gå.

Tilkomst og parkering

Turen starter ved steinbruddet på Oppdalen i Vistdal. Her er det skiltet over en bro. Man kan parkere før broa, for stien begynner rett etter. Følg skiltingen. Man kan parkere ovenfor steinbruddet (før broa).
Fottur
Rød
Lengde
5,3 km en vei
Stigning
629 m
Tidsbruk
4 t. 30 min.
Høyeste punkt
767 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 4,9

Kart

Statens kartverk, kartblad 1320-2, Eresfjord
Køyreskildring
Print ut