English

Kjølavatnet

Hustadvika

Kort om turen

Fin tur i skogsområde som går langs bilveg og god skogsvei til Kjølasetra og videre på sti opp til Kjølavatnet. Gode muligheter for å plukke bær og å fiske. Fin gapahuk med bålmuligheter ved vannet. 

Ruteskildring

Parker ved Strand Grendahus i og følg grusvegen oppover langs Kjølasetervegen ca et par kilometer. (Det er noen få P-plasser innerst på vegen opp til Kjølasetra, men her jobbes det med oppgradering av veien og p-plassen. Dette blir ikke klart før utpå sommeren. Vi anbefaler altså å parkere ved Grendahuset.)

Følg så skilting til høgre opp til Kjølasetra. Følg så sti videre opp til Kjølavatnet (310 moh). Stien går på venstre side av vatnet, som her fører frem til en fin gapahuk. Her er det muligheter for bålkos. Ta med egen ved og husk å slukke bålet før du går. 

Prøv gjerne fiskelykka i vatnet, og sjekk tillatelse for området med Strand Grunneierlag.

Tilkomst og parkering

Turen starter på Strand, som ligger mellom Eide og Krifastbrua. Parker ved Strand Grendahus og gå noen meter etter fylkesvegen, før du tar til høgre opp langs en grusveg kalt Kjølasetervegen. (Du ser skilting på første vei til høgre før ei lita bru, i retning Herskedalen.) Gå til vegen deler seg, om lag 1,6 km fra fylkesvegen. (Her er det plass til noen få biler. Det jobbes med oppgradering av vegen og p-plassen her.) 

Herfra er det skiltet veg og sti videre til Kjølasetra og Kjølavatnet.

Fottur
Blå
Lengde
4,70 km en vei
Stigning
318 m
Tidsbruk
3 t.
Sesong
Sommer, Høst
Høyeste punkt
321 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0,2
Grus 6,4
Sti 2,8

Offentleg transport

Buss går mellom Eide og Kristiansund. Se http://www.frammr.no

Kart

Turkart Molde

Betalingsmiddel for bomvei

Vipps, kr 30.
Køyreskildring
Print ut