English

Kasthaugan

Smøla

Kort om turen

Dette er helst en rundtur. For den som er sprek, kan en jo vandre flere runder eller kanskje ta på joggeskoa og springe. Det kan det forresten bli mange turer av. Turen går på traktorvei, grusvei og litt asfalt om man velger rundturen. 

Rutebeskrivelse

Fra parkeringa kan du gå langs riksveien til du kommer til krysset som anviser Veiholmen. Da må du kaste blikket opp til andre siden av veien. Der står skiltet. Følg veien opp bakken mot sør og gå forbi ungdomshuset og fortsett på traktorveien til du kommer til en nybygget terasse nede ved vannet. Der er turkassen. Alternativt kan du gå motsatt vei langs riksveien og ta inn på stikkveien ved den lille brua som går over Hopaelva. Følg grusveien forbi det store hvite huset som står mellom veien og elva og gå til du kommer dit elva er litt breiere og lager en kulp nedenfor et bolighus. Du kan også se turskiltet som er rettet mot Årvoksberget. 

Adkomst og parkering

Turen starter ved at en ankommer Edøya/Smøla. Fylkesvei 669 går rundt Smøla. Inn fra Edøya kjører en 8 km og kommer frem til et kryss. En kan kjøre enten til høyre eller til venstre for å komme til Hopen der denne turposten ligger. Ved Hopen kan en velge å parkere ved butikksenteret eller ved Smølahallen.
Fottur
Grønn
Lengde
1,40 km en vei
Stigning
6 m
Tidsbruk
20 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
8 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0,4
Sti 1

Offentlig transport

Annet

Egner seg for alle, Universelt utformet.

Kart

Kart over Smøla.
Kjørebeskrivelse
Print ut