English

Kanalen i Spjelkavik

Ålesund

Kort om turen

Kort rundtur som følger Gamleelva og rørledningene fra den gamle kanalen i Spjelkavika. Turen kan også fint kombineres med en tur rundt Lillevatnet. 

Ruteskildring

GPS-sporet starter og avslutter på broa ved Thon hotell. Følg veien mellom elva og Fagmøbler til du treffer stien. Følg stien langs elva til du har krysset elva på nytt (i et boligfelt). Hold til høyre, og etter ca 20 meter kommer du inn på en ny sti. Følg denne under Spjelkavikbrua, hold til høyre og følg elva videre. Etter et lite stykke møter du en ny bru, og du ser nå Sandingane, hvor Stikk UT!-posten er. Her er det også bademuligheter, sandvolleyballbane og lekeplass. For å gå rundturen følger du gangveien på andre siden av elva tilbake. Her ser du de gamle rørgatene som er knytta til kanalen. Følg gangveien og hold til høyre. Kryss hovedveien, og følg gangveien til du når gangbrua som går over E39. Følg gata til du er tilbake i Spjelkavik sentrum. Denne delen av turene blir brøytet og er trillevennlig. 

Tilkomst og parkering

Det er mange parkeringsmuligheter i Spjelkavika. Følg lokal skilting. 

Fottur
Grønn
Lengde
1,90 km en vei
Stigning
25 m
Tidsbruk
35 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Lysløype
Deler av turen
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja
Underlag Lengde i km
Asfalt 1.80

Offentleg transport

Området er lett tilgjengelig fra offentlig kommunikasjon med bussrute gjennom Spjelkavik sentrum. Se internett: http://www.frammr.no/

Anna

Det er mange stier og veier i Spjelkavika, og har man god tid anbefales det å utforske området. Det er også flere parker/ grønne lunger hvor man kan nyte matpakka. 

Returen på rundturen (fra Sandingane, mot Moa og tilbake til Spjelkavika) er trillevennlig, og blir brøyta vinterstid. Grusveiene fra Spjelkavik sentrum mot Sandingane blir ikke brøytet, men her er det mange som går - så det er ofte tråkket spor. 

Kart

Sykkylven Blad 1219 IV i M711 serien, eller 'Ålesund' i Norge-serien

Lenke til turskildring

Brusdalvassdraget med Lillevatnet i Spjelkavik
Køyreskildring
Print ut