English

Julneset fra Mordalsvågen

Molde

Kort om turen

Julneset er et statlig sikret friluftsområde med mange muligheter og spennende områder å utforske for folk i alle aldre. Man kan finne flotte utsiktspunkt, grille i fjæra, studere kulturminner fra krigen eller bade. Turen egner seg godt for sykling, det er 8 km sammenhengende gang-/sykkelveg skiltet fra Molde sentrum og helt ut til Julneset.

Rutebeskrivelse

Parkering ved fergeleiet i Mordalsvågen. Følg turvei fra parkeringsplassen inn i Julneset friluftsområde. I krysset ved toalettbygningen, ta slakt til høyre i retning sør. Følg turveien sørover til du kommer til utsiktspunkt med Stikk UT!-kasse, bord og benker. Området har mange stier og turveier, det er mulig å komme ned til sjøen flere steder. Det er flere kanonstillinger  og andre kulturminner fra andre verdenskrig. Dersom man har barnevogn eller rullestol er det en fordel å starte turen på alternativt sted, for å slippe en 50 meter lang bratt bakke med dårlig grus: Etter å ha tatt av fra hovedveien og ned til Mordalsvågen tar man inn grusveien til venstre der hvor gangvegen slutter. Følg vegen helt til bommen og parker der. Følg veien til fots etter bommen, ved toalettanlegget tar man til venstre og følger turstien sørover til utsiktspunkt og Stikk UT!-kasse. 

Adkomst og parkering

Parkeringsplassen ved fergekaia i Mordalsvågen, eller ved bommen etter innkjørsel før fergekaia. Gratis parkering ved fergekaia eller ved bommen
Fottur
Grønn
Lengde
0,73 km en vei
Stigning
27 m
Tidsbruk
30 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst

Løype på kart

Valg for kartet:

Underlag Lengde i km
Grus 0,7

Offentlig transport

Buss fra Molde til Mordalsvågen, for rutetider, se 177mr.no

Annet

Kart

Turkart Molde
Kjørebeskrivelse
Print ut