English

Jengurilia Tusten

Molde

Kort om turen

Fin tur for både fottur, ski og sykling. Godt tilrettelagt for den som vil ta en enkell fottur med familien opp til Tustenvegen og snu der, eller om en vil gå til toppen av Tusten som er mere krevende. Fra toppen av Tusten ser en Romsdalen og tinderekka i sør og havet i Vest, med 360 graders utsikt til Skaret Interkommunale skianlegg i øst og Varden i Vest..

Rutebeskrivelse

Turen starter fra Parkeringsplassen i Jengurilia. Gå østover etter fin opparbeidet turveg og følg sør/østsiden av Øverlandsvatnet. I østenden av vatnet tar du til høyre i svingen og følger ny turveg innover Hindalen. Veien er godt opparbeidet og mens du går, ser du toppen på Tusten med det karakteristiske tårnet. Du møter etter hvert Tustenvegen, som er en anleggsveg opp til toppen av Tusten. Ta til venstre og følg vegen oppover. Når du kommer til en sving på vegen etter ca 200 meter, kan du velge å følge turistforeningens tursti som er skiltet i svingen eller følge anleggsvegen videre. Vegen er bratt, men ellers godt opparbeidet grusveg. Turen gir en flott usikt mot fjord og fjell, og fra toppen har du flott utsikt 360 grader. Litt nordøst for toppen ligger Stortussen som er en Stikkut post.

Adkomst og parkering

Gratis Tuirparkering i Jengurilia. Kjør Olav Oksviksveg fra vest. Øverst i Olav Oksviksvei tar du av til venste og følger skilting til turparkering.
Fottur
Rød
Lengde
5,27 km en vei
Stigning
432 m
Tidsbruk
3 t. 45 mi

Løype på kart

Valg for kartet:

Underlag Lengde i km
Grus 10,5

Offentlig transport

Buss og Sykkel

Kart

Turkart Molde
Kjørebeskrivelse
Print ut