English

Jendemsfjellet fra Jendem

Hustadvika

Kort om turen

Flott utsikt både når du går opp, og fra toppen. En av de mest populære turmål i Fræna, spesielt mange fra Molde tar turen. Toppen av Jendemsfjellet - fantastisk utsikt!

Rutebeskrivelse

En flott og variert tur til toppen av Jendemsfjellet, i søre Fræna.

Fra parkeringsplassen, ny tursti langs ryggen av fjellet. Her er det nå utbedret våte partier med klopper. Etter ca. 20 minutter kommer du inn på en skogsvei (den gamle veien opp) før du tar av mot høyre og inn på stien og starter på fjellstigninga opp. Her kan du oppleve å se toppen flere ganger før du kommer opp, eller det som du tror er toppen. Motiver barn med at det er bare enda kulere på hovedtoppen! Det er også infoskilt på vegen oppover.

Et populært turmål med flott utsikt i alle retninger. Tursti i noe ulendt terreng, noe bratt i enkelte parti.

Det er mulig å gå ned igjen på andre siden, og komme ned til Aureosen tursti. (Den er nesten ferdig, og derfor ikke merket opp enda.) Man må da sørge for transport mellom gamle Aureosen skole og Turparkeringa på Jendem. 

Adkomst og parkering

Følg skilt til "Jendemsfjellet" på Jendem. Følg vegen ca 1 km til skiltet P-plass, på vegen rundt Jendemsfjellet. Det er godt merket tursti fra parkeringsplassen. Om du kommer fra Molde/Julsundet, ta av mot Vågøy om du kommer til Jendem, kjør ca 1 km i den retning. Avkjøring ved Kunstgressbanen på Jendem.
Fottur
Rød
Lengde
2,51 km en vei
Stigning
545 m
Tidsbruk
2 t. 40 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
603 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 5

Offentlig transport

Man kan ta buss til Jendem, og går fra skiftet ved Kunstgressbanen på Jendem. Da blir det noe tur på asfalt før man kommer til Turparkeringa.

Kart

Turkart Molde og Fræna
Kjørebeskrivelse
Print ut