English

Innveien på Veiholmen

Smøla

Kort om turen

En får nærkontakt med storhavet, fjæra og gjerne også fuglelivet når en går denne turen. Det er fullt mulig å gå fra skiltet til turkassen og tilbake samme vei. Men det er lurt å gjøre turen litt lenger og følge stien opp til Verken og så følge bilveien tilbake til utgangspunktet ved Veiholmen barnehage.

Rutebeskrivelse

Gå veien som fører inn i "bygda" på asfaltvei, det er merket med skilt i riktig retning. I enden av veien står skiltet peket mot venstre, derfra følg stien som er godt merket. 

Dette er et lett turterreng. Det er sjelden en kan gå i lette joggesko, men gode fjellsko holder. Du kan se postkassen når du nærmer deg turmålet. Som nevnt tidligere kan du nå ta turen litt lengre ved å passere "Trollbrua" og følge sti opp til Verken. Her får du god utsikt over hele Veiholmen. Tilbake samme vei eller følg bilvei. 

Adkomst og parkering

Hvis en kommer utenbygds fra, vil første møtet med Smøla være på Edøya. Derfra må en ta seg utover til Veiholmen. Det anbefales å se på kartet og være oppmerksom på avkjørsel ut til Veiholmen på Hopen. Vel ute på Veiholmen ser en det svarte tårnet, og kan kjøre derifra ca 250 m til Veiholmen barnehage. Der kan en parkere.
Fottur
Grønn
Lengde
1,75 km rundtur
Stigning
28 m
Tidsbruk
30 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
11 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0,78
Sti 1,5

Offentlig transport

FRAM har busstilbud til og fra alle avganger med hurtigbåten. Bussen kjører til Veiholmen. Sjekk bussruten på FRAM.no

Annet

Verken er et flott utkikkspunkt. Det svarte steintårnet og utkikkshytta fra krigen er de to bygningene der oppe. En ser nesten "hele verden" fra Verken. Her kan det blåse friskt, men en kan også krype "attuin" og finne ly for vind og vær. Spennende gjettegryter finnes i nærheten. Noen av dem er forholdsvis store og en kan nesten krype nedi.
Kjørebeskrivelse
Print ut