English

Innreiten - Kvalnesvika

Heim

Kort om turen

Dette er en koselig skogstur, som kan være spennende for folk i alle aldre. I begynnelsen følger du en skogsvei som forholdsvis bratt leder deg oppover lia. Snart flater veien ut, og går videre nedover en bekkedal - Kvalnesvikdalen. Denne fører rett ned til Kvalnesvika, et gammelt kulturlandskap med en spesiell historie. Her er det en benk hvor du kan finne roen og nyte den fine utsikten over eng og fjord. Herfra går det en sti gjennom skoger av forskjellige slag. Først inne i en spennende hasselskog, og så på en eldgammel vei gjennom furuskog oppi bratte lia. Deretter lar du deg lede inn i en mørk, mosegrodd trollskog som etter hvert går over i åpnere orderskog. Her fører stien inn på en skogsvei, hvor landskapet åpner seg mot slutten, og du passerer beitemark og velstelte gårdstun.

Rutebeskrivelse

Start ved parkering ved Innreiten i Halsa på Nordmøre. Ta skogsveien til høyre, og følg denne oppover lia. Når veien begynner å gå nedover, kommer du til et veikryss, hvor du tar til høyre. Denne veien går rett ned til Kvalnesvika. Herfra begynner stien i skogkanten ved sittebenken, og denne stien følger du helt til den kommer inn på en skogsvei som går tilbake til Innreiten.

Adkomst og parkering

Ved tilrettelagt parkeringsplass på Innreiten på Halsa. Ca. 100 meter fra Halsa fergekai tar du av mot Innreiten. Følg denne veien i ca. 2.8 km, og kjør opp til venstre foran et gårdstun. Parker på tilrettelagt parkeringsplass her. Gratis parkering. GPS-koordinater: N63° 02.652' E8° 14.297'
Fottur
Blå
Lengde
5,4 km rundtur
Stigning
371 m
Tidsbruk
2 t. 20 min.
Sesong
Sommer, Høst

Løype på kart

Valg for kartet:

Kart

1421 III Halsa, Turkart for Halsa.
Kjørebeskrivelse
Print ut