English

Innerdalstårnet

Sunndal

Kort om turen

Innerdalstårnet er nok Nordmøres mest kjente fjell. Med sine steile sider som ender opp i et lite platå på toppen 1452 moh. er Innerdalstårnet et meget populært fotomotiv. Turen anbefales ikke hvis det er vått i terrenget. Oppe fra toppene er det en fantastisk utsikt ut over Innerdalen, Giklingdalen og de omkringliggende fjell.

Ruteskildring

Turen som her er beskrevet starter fra Innerdalshytta. Det er ikke åpent for ferdsel med bil inn hit. Se egen beskrivelse for turen inn til Innerdalshytta.

Det er flere ruter opp til Innerdaltårnet, men de fleste går opp normalveien. Det er vanlig å gå denne ruta uten sikring med tau, men vær oppmerksom på at man beveger seg i utsatt terreng hvor et fall kan få store konsekvanser. Innerdalstårnet er til dels bratt, men på tørre dager er dette en overkommelig tur for mange. Fra Innerdalshytta følger du T-merket sti som går til Eiriksvollen i Sunndalen. Når du kommer opp til Storvatnet tar du av fra merket sti og fortsetter på bratt sti i østlig retning opp til Tårnskaret. De siste 150 høydemetrene opp til toppen er ganske bratt. Her må du bevege deg på bart fjell, og det er derfor heller ingen sti herfra. Du må traversere litt frem og tilbake i det bratte terrenget for å finne de enkleste passasjene og den tryggeste veien til toppen. Turen ned følger samme rute.

Tilkomst og parkering

Innerdalshytta: Se beskrivelse av tilkomst til Innderdalshytta
Fottur
Svart
Lengde
4,7 km en vei
Stigning
981 m
Tidsbruk
4 t. 50 min.
Høyeste punkt
1383 moh

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 7,4

Anna

På vått føre vil denne turen være mer utsatt og oppleves skumlere enn om terrenget er tørt.

Kart

Norge-serien: Sunndalsøra, 1420 II Romfo
Køyreskildring
Print ut