English

Hufatet, Meisingset

Tingvoll

Kort om turen

Fantastisk natur, med god utsikt over flotte fjorder og fjell i nærområdet. Varde med rød Stikk UT!-postkasse på toppen.

Rutebeskrivelse

Følg stien parallelt med Viddalselva til Havdalssetra. Hvis du har hund, minner vi om at i Tingvoll kommune er det utvidet båndtvang for hunder i perioden 1. april t.o.m. 30.september på inn- og utmark. Alle hunder skal til enhver tid holdes i bånd ved ferdsel.

Ca 500 m etter Havdalssetra, over tregrensa, er det tydelig merket med skilt mot Hufatet. Ta av stien og følg terrenget i sørvestlig retning. På høyde ca. 650 m.o.h passeres en bekkedal. Fortsett i samme retning til toppen 842 m.o.h. Turen er merket med varder og/eller stikker i terrenget. Det anbefales kart og kompass for turen. Vær obs på at det raskt kan komme tåke i området.

Adkomst og parkering

Ta av riksvei 70 ved bensinstasjonen på Meisingset, skiltet til Rotås. Etter ca 3 km, ta av til venstre ved veiskilt Havdalsvegen. Kjør til sør-østenden av Hafstadvannet. Parkering før passering av Viddalselva, på anvist plass. Stien tar av på venstre side av veien et stykke forbi brua over Viddalselva.

Fottur
Rød
Lengde
3,52 km en vei
Stigning
676 m
Tidsbruk
3 t. 30 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
842 moh
Merking
Merket
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Offentlig transport

Nei
Kjørebeskrivelse
Print ut