English

Horja - Horga

Molde

Kort om turen

Like vest for mektige "Skåla", Moldes høyeste fjell på Skålahalvøya, ligger Horja, eller Horga som det står på mange kart. Toppen er på 552 meter over havet, og du starter på ca. 65 moh. Turen dit er godt beskrevet på Turistforeningens sider, nå også på "Morotur". Fra toppen er det et fantastisk rundskue, ikke minst mot vest - med Molde langt bak. Ta turen en klar dag, eller kveld når sola går ned. Vi brukte halvannen time opp. Stien er god og lett å finne. Absolutt en tur å anbefale for familier! I og med noen våte partier er gode sko å anbefale.

Ruteskildring

Om du kommer fra Molde, parker på venstre side av veien, like før "Skålasenteret" (Bunkers Oil). Her er det god plass og stien går rett oppover, noe steinete men god. Lengre oppe er det våtere områder der det er lagt ut "vandringer" over myrene. Ellers går stien mye på fjellgrunn. Et par-tre hundre meter oppover veien, peker et skilt til "Kammen". Kanskje en ennå finere sti å gå langs i skogen og på "kammen" oppover. Denne kommer innpå samme stien lengre oppe. Vi gikk "veien" opp og "Kammen ned". De fleste går nok langs "veien", i alle fall første tur til Horja. Dette var vår første tur, og vi ble begeistret!

Tilkomst og parkering

Fra Molde tar du til Bolsøya, kjører gjennom tunnelen og brua over sundet. Så til Skålasenteret, (Bunkers Oil) der du altså parkerer og starter turen fra. Start og nedkomst er på samme sted. Parkeringsplassen øst for Skålasenteret, stor grusplass på østsiden av veien.
Fottur
Blå
Lengde
9,7 km tur/retur
Stigning
515 m
Tidsbruk
3 t. 45 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 9

Offentleg transport

Buss fra Molde, men privatbil er det mest praktiske.

Kart

Turkart Molde

Lenke til turskildring

Det mystiske alteret ved Horja
Køyreskildring
Print ut