English

Høgheia

Heim

Kort om turen

Ta turen til den høyeste toppen ved kommunesenteret Liabø i Halsa opp til Høgheia og rundt Storvatnet. Til tross for at det "bare" er 324 meter høyt, så er det panoramautsikt fra Høgheia. Med utsikt til Kristiansund i vest, Tustnafjellene i nord og Skålvikfjorden i sør. I enden av Storvatnet er det en liten strand som har gitt navn til stedet, Rausand. Her er det muligheter for grilling og til å ta seg en dukkert.

Rutebeskrivelse

Turen starter ved parkeringsplassen på Liabø og man må krysse E39. Gå opp til enden av Utistuvegen. Deretter tar man av til høyre mot Liabøvegen. Følg skilting opp mot Høgheia. Turen har en del våte partier der det er lagt ut små broer. På toppen har vi turboka. Ned fra Høgheia følger man merka sti mot Rausand og Liabø. Da får man en flott tur rundt Storvatnet og på Rausand er det fint å ta en rast og kanskje et bad i vatnet. Følg så merka rute ned til Liabø. Det er en del myr i området, så støvler eller tette, høye tursko anbefales. 

Adkomst og parkering

Turen starter ved parkeringsplassen til kjøpesenteret på Liabø. Bruk parkering ved E39 for kjøpesenteret på Liabø. Posisjon for parkering: "N63° 07.120' E8° 18.486'"
Fottur
Blå
Lengde
5,85 km rundtur
Stigning
232 m
Tidsbruk
2 t. 5 min
Sesong
Vår, Sommer, Høst

Løype på kart

Valg for kartet:

Underlag Lengde i km
Asfalt 0,6
Sti 3

Offentlig transport

Buss

Kart

Turkart for Halsa.

Lenke til turbeskrivelse

Høgheia StikkUt
Kjørebeskrivelse
Print ut