English

Høgfjellet på Gyl

Tingvoll

Kort om turen

En bratt og moderat krevende tur til toppen av den høyeste toppen ytterst i Tingvoll kommune. Høgfjellet er 689 meter over havet og med start vel 30 meter over havet, så er dette en flott tur som byr på fantastisk utsikt på toppen.

Rutebeskrivelse

Stien opp til Hammarsetra er delvis merket og fin sti. Fra Hammarsetra fortsetter stien like bak setra. Etter ca 100 meter deler stien seg, og her kan det være lett å ta feil. Du skal på stien som går til venstre og mot Gammelvetten. Fra Gammelvetten og opp til toppen går stien ganske bratt opp langs ryggen mot toppen av Høgfjellet. Turen ned kan du gå ned fra Høgfjellet i sørvestlig retning. Når du kommer ned på flata fortsetter du i Sørøstlig retning. Hvis du holder høyden langs lia vil du komme inn på stien ved Hammarsetra.

Adkomst og parkering

Kjør Rv 70 mellom Krifast og Gyl i Tingvoll kommune. Ca 200 meter vest for Vulviktunellen er det parkering på høyre side av veien. Like ved parkeringen er det skiltet der stien begynner. Det er også mulig å begynne turen ved å gå opp fra Kannsdalen og til Hammarsetra. Ved Vulviktunnelen er det skiltet parkering. Jeg anbefaler å kjøre 100 meter lengre, og heller parkere i den større trafikklommen.
Fottur
Blå
Lengde
5,3 km tur/retur
Stigning
662 m
Tidsbruk
3 t. 0 min.
Sesong
Høst

Løype på kart

Valg for kartet:

Underlag Lengde i km
Sti 5,3

Offentlig transport

Nettbuss sine ruter 901 og 902 passerer startpunktet for turen. http://www.177mr.no

Annet

Du går gjennom Gylhamran Naturreservat på starten av turen. Dette området er vernet blant annet fordi du her finner fylkets mest artsrike edelløvskog.

Kart

1320 i Tingvoll

Lenke til turbeskrivelse

Høgfjellet på Garmin Adventures
Kjørebeskrivelse
Print ut