English

Høgfjellet på Gyl

Tingvoll

Kort om turen

En bratt og moderat krevende tur til den høyeste toppen ytterst i Tingvoll kommune. Høgfjellet er 689 meter over havet og med start vel 30 meter over havet, så er dette en flott tur som byr på fantastisk utsikt på toppen.

Ruteskildring

Stien opp til Hammarsetra er delvis merket og fin sti. Fra Hammarsetra fortsetter stien like bak setra. Etter ca 100 meter deler stien seg, og her kan det være lett å ta feil. Du skal på stien som går til venstre og mot Gammelvetten. Fra Gammelvetten og opp til toppen går stien ganske bratt opp langs ryggen mot toppen av Høgfjellet. Turen ned kan du gå ned fra Høgfjellet i sørvestlig retning. Når du kommer ned på flata fortsetter du i Sørøstlig retning. Hvis du holder høyden langs lia vil du komme inn på stien ved Hammarsetra.

Tilkomst og parkering

OBS! Per 12. mai 2023 kan det fremdeles være noen snødekte partier, vær varsom og vurder underveis! 

Kjør Rv 70 mellom Krifast og Gyl i Tingvoll kommune. Ca. 200 meter vest for Vulviktunellen er det parkering på høyre side av veien. Like ved parkeringen er det skiltet der stien begynner. Det er også mulig å begynne turen ved å gå opp fra Kannsdalen og til Hammarsetra. Ved Vulviktunnelen er det skiltet parkering. Vi anbefaler å kjøre 100 meter til, og heller parkere i den større trafikklommen.

Fottur
Rød
Lengde
5,3 km tur/retur
Stigning
679 m
Tidsbruk
3 t. 5 min
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
688 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 5,3

Offentleg transport

Nettbuss sine ruter 901 og 902 passerer startpunktet for turen. http://www.frammr.no

Anna

Du går gjennom Gylhamran Naturreservat på starten av turen. Dette området er vernet blant annet fordi du her finner fylkets mest artsrike edelløvskog.

Kart

1320 i Tingvoll

Lenke til turskildring

Høgfjellet på Garmin Adventures
Køyreskildring
Print ut