English

Høgenakken (130 moh.)

Ålesund

Kort om turen

En relativt kort tur der du vil få en fantastisk panoramautsikt selv om toppen ligger bare 130 meter over havet! Et av de mest brukte turene for bosatte i området Breivika, Lerstad, Gåseid, Hatlane og Åse. Når du har fulgt stien til toppen og har nytt den fantastiske utsikten, kan du velge å gå tilbake samme vegen, eller du kan gå nedover mot vest. Her deler stien seg. Du kan velge å ta til venstre og gå under innfartsvegen, eller du kan ta til høyre og gå over broa over innfartsvegen.

Ruteskildring

For å komme til startpunktet kan du ta av første veg til venstre etter rundkjøringa på innfartsvegen på Lerstad (på veg fra sentrum og innover). Det er et busstopp rett før avkjørselen. Gå eller kjør grusvegen helt til du kommer til et stort, brunt skilt merket 'Tursti'. Dette skiltet vil du oppdage ved andre veg til høyre etter at du har gått/kjørt forbi en liten plass der noen lastebiler og tilhengere står parkert. Etter at du har funnet 'tursti'-skiltet, kommer det to nye skilt merket 'Tursti' og 'Høgenakken'. Stien til Høgenakken kan til tider være våt, så Gore Tex-sko eller fjellsko er smarte valg.  NB! På kartet er Høgenakken avmerket som Lerstadnakken. Det er uenighet om hva som er rett navn, men flest mener nok at Høgenakken er rett navn. Med tid og stunder vil nok dette endres i kartene også.

Tilkomst og parkering

Høgenakken ligger nord for innfartsveien, mellom Gåseidvika og Lerstad i Ålesund. Du kan starte flere steder. Du kan f.eks. kjøre av første veg til venstre etter rundkjøringa på innfartsvegen på Lerstad (på veg fra sentrum og innover). Det er et busstopp rett før avkjørselen. Herfra er det godt skiltet. Du kan også starte på parkeringsplassen ved Lerstad barneskole. Gå på nordsiden av Lerstadvatnet forbi ballbingen, og fortsett langs Lerstadvatnet et lite stykke. Ta første grusveg til høyre slik at du kommer opp til busstoppet ved Lerstadvegen. Gå over Lerstadvegen ved fotgjengerovergangen. Ta så til venstre, og gå utover grusvegen til du ser et skilt merket 'tursti' på høyre side. Du kan parkere flere steder, f.eks. til venstre rett før skiltet merket 'Tursti' står. Du kan også parkere ved Lerstad skole om du går utenom skoletid og synes det er greit med en litt lenger tur.
Fottur
Blå
Lengde
2,1 km tur/retur
Stigning
90 m
Tidsbruk
45 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 1,3

Offentleg transport

Bybussen i Ålesund kjører forbi Lerstad skole. Sjekk http://www.nettbuss.no

Kart

Køyreskildring
Print ut