English

Hjertøytangen over øya

Molde

Kort om turen

Det blir båtrute sommeren 2024 fra Molde sentrum. Hjertøya ligger rett sør for Molde sentrum, er den vestligste av Moldeholmene (Moldivene), et populære mål for padlere. Turen til Hjertøytangen byr på mange opplevelser. Her er utsikt til byen og Romsdalsfjorden, avhengig av hvor du befinner deg på stien utover. 

Rutebeskrivelse

Når du går i land på øya, møtes du av skilt som viser vei mot Hjertøytangen. I tillegg finner du en informasjonsplakat med kart over øya på østveggen av løa på Hjertøyplassen. Kartet viser flere turmuligheter. Turen som beskrives her går over øyas høyeste punkt (35 m) og videre mot vest. Turen mot Hjertøytangen går i skog og på berg, og er merket med skilt og røde hjerter. Bord og benker er satt ut på stien.

Retur samme vei til du kommer til "Pers Plass". Her deler stien seg, en sti går mot sør langs stranda, en annen sti går mot nord og inn i skogen mot øst. Der møter du et veiskille mot Vestbukta, se egen beskrivelse. 

Øya har vært bebodd siden 1700-tallet, og har vært rekreasjonssted for Moldes befolkning siden 1930-tallet. Hjertøyas Venner driver en enkel kafé i Gulhuset på Hjertøyplassen i helgene, og kanskje enkelte soldager om sommeren. Det er ikke tillatt å brenne bål på øya, men kullgriller er plassert på sletta. Se ellers under kulturminner. Turmålet er på vestenden av Hjertøya. 

God tur, og husk nok drikke på varme dager!

Adkomst og parkering

For å komme til Hjertøya må en bruke båt, kajakk eller annen sjøtransport. For informasjon om rutetider og priser for sommerbåten se https://www.northwestexperience.no/ Det er gode parkeringsmuligheter i byen og i parkeringstunnelen. Hjertøya har mange brygger, det er lett å komme i land fra egen båt. Øya er også et populært mål for padlere.

Fottur
Blå
Lengde
3 km en vei
Stigning
62 m
Tidsbruk
1 t. 40 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
36 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 2
Ingen sti 1

Offentlig transport

Informasjon om båttransport til Hjertøya og andre flotte turmål finner du her: https://www.northwestexperience.no/

Annet

Hjertøya har flere kulturminner: Fiskerimuseet som eies av Romsdalsmuseet har mange bygninger fra kysten. Se https://www.romsdalsmuseet.no/no/besok-oss/fiskerimuseet  for info om omvisning. Kurt Schwitters steinhytte med info. om kunstneren og hans verker i løa på Hjertøyplassen. Selve hytta er også åpen enkelte dager. Les mer: https://www.romsdalsmuseet.no/utstilling/KurtSchwitters

Kafé i "Gulhuset" drevet av Hjertøyas Venner er åpen enkelte dager. Se om vimpelen på Hjertøyplassen er opp

Kjørebeskrivelse
Print ut