English

Herredsdalssetra

Tingvoll

Kort om turen

Utrolig frodig og vakker natur med lyng, vann og fjellandsskap. Herredsdalsvatnet er drikkevannskilde til Kristiansund kommune, så bading er derfor ikke tillatt her. Turmålet er svært vakkert, men hytter og tilhørende benker og bord ved vannet  er i privat eie, og vi ber om at besøkende respekterer dette. Ta også hensyn til beitende dyr i området.

Rutebeskrivelse

Fra parkeringsplassen følger man skilt og går sørover mot fjellene.Hvis du har hund, minner vi om at i Tingvoll kommune er det utvidet båndtvang for hunder i perioden 1. april t.o.m. 30.september på inn- og utmark. Alle hunder skal til enhver tid holdes i bånd ved ferdsel.

Etterhvert kommer Herredsdalsvatnet til syne og man følger veien langs dette vannet frem til setra. Langs ruten er det satt opp benker for en liten rast eller hvil underveis. Dette er også en trillevennlig tur om man følger ruteanvisningen og går seterveien, ellers kan man ta en umerket sti-snarvei over myra mot Herredsdalsvatnet. Når du kommer fram er det satt opp gjestebord inne på vollen som er tilgjengelig for besøkende i Herredsdalen. Benker og bord ved vannet og hyttene er i privat eie. Vi ønsker god tur i en gammel og vakker seterdal.

Adkomst og parkering

Følg E39 mot Kanestraum fergeleie. Ved oppstillingslinjene til ombordkjøring er det en parkeringsplass og vei inn til venstre. Følg skilt og kjør mot Fløystadfjellet. Felles parkering. Man kan enten parkere ved bommen (2.5 ekstra km.), eller kjøre gjennom denne mot avgift hvor man parkerer ved Gammelsetra.
Fottur
Blå
Lengde
2,87 km en vei
Stigning
81 m
Tidsbruk
1 t. 40 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
279 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Offentlig transport

Nei

Annet

Ta hensyn til beitende dyr i området. Herresdalsvatnet ligger ovenfor inntaket til vannverket ved Storvatnet. Det er reguleringsbestemmelser som gjelder for all aktivitet i nedbørsfeltet. Bading er derfor ikke tillatt her. Mulig betydning av navnet Herresdalen er "dalen som lå ved/til herredet". Ordet herred kommer av det norrøne ordet "hérað", som betyr "det området som en herje/herse/herre/hérleder rår over.

Betalingsmiddel for bomvei

Kontant/Vipps
Kjørebeskrivelse
Print ut