English

Helgetunsetra

Rindal

Kort om turen

Flott skitur i lett terreng og i oppkjørte spor. Helgetunmarka grunneierlag har ansvaret for løypekjøringa og kjører mange alternative løyper i Helgetunmarka med utgangspunkt Skavlia (P-plass). Det mest vanlige når en går inn til Helgetunsetra er å følge samme trase tilbake, men det er vanligvis også kjørt skuterspor om Stormyra på vestsida av Rinna. Kan være et alternativ for å få en rundtur. God merking i løypekryss.Rasteplass med bord og benk ved Øygardssetra etter ca 4 km.

Ruteskildring

Fra starten ved Skavlia går løypa sørover mot Trollheimen i lett skogsterreng. Ingen vanskelige bakker. God merking i alle løypekryss.En alternativ rute kan være å gå via gapahuken ved Langvatnet og Seterdalen. Skuterkjørt løype fra gapahuken til Øygardssetra hvor en kommer inn på hovedløypa.

Tilkomst og parkering

Fra vinterparkeringa på Skavlia. Fra Rindal sentrum kjøres fylkesveien østover Romundstadbygda. Ta av til høyre etter ca 13 km og kjør bomveien merket "Hølstoen" fra fylkesveien. Ca 2 km. Betaling med kort ved automaten ved parkeringsplassen. Ved vinterparkeringa på Skavlia. Parkeringsavgift.
Skitur
Grønn
Lengde
8,2 km en vei
Stigning
140 m
Tidsbruk
3 t. 5 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Preparert med tråkkemaskin 16,4

Kart

Turkart Trollheimen 1 : 75 000
Køyreskildring
Print ut