English

Havstien

Kristiansund

Kort om turen

Havstien som går mellom Lillesanden og Klubba på Kirkelandet i Kristiansund er satt i stand på dugnad av Kristiansund og Nordmøre Turistforening. Stien følger terrenget langs sjøkanten mot Klubba. Terrenget er ganske kupert, men det er bygd både bruer og trapper for å gjøre turen fremkommelig. På turen får du oppleve en fantastisk havutsikt når du går over berghamrene helt ute ved havet. Samtidig som du får nærkontakt med sjøen når stien går helt nede i flomålet.

Rutebeskrivelse

Ved parkeringsplassen er det skiltet Havstien og det er godt merket hele veien frem til Klubba. På turen langs Havstien får du se flere kulturhistoriske severdigheter. Ved Klubba ligger det flere bunkersanlegg fra 2, verdenskrig som stien går gjennom. På returen kan du gå langs de gamle vannoppsamlingsmurene i Kringsjå. Her er det satt opp flere infotavler om selve Kringsjå og den spesielle faunaen i området.Turen tilbake kan legges om Kirkelandet gravsted og videre rundt kringsjå til Vanndamman. Her kan du gå inn på Havstien igjen og ned til utgangspunktet for turen.

Adkomst og parkering

Følg Rv70 til Kristiansund. I første lyskryss nedenfor Kirkelandet kirke tar du av til høyre (Politimester Bendixensgate) og følg veien helt til endes. Her er det god parkering ved Rokilde omsorgsboliger og Blåtoppen barnehage på kveld og helg. På dagen midt i uka må det parkeres der det er tillatt parkering i gatene. Det er merket skilt Havstien. Politimester Bendixsens gate
Fottur
Blå
Lengde
3,64 km en vei
Stigning
211 m
Tidsbruk
2 t. 0 min
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
68 moh
Merking
Merket

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 2

Kart

Norge - serien 103 Kristiansund 1:50 000

Lenke til turbeskrivelse

Kjørebeskrivelse
Print ut