English

Haremdalen

Sunndal

Kort om turen

Dette er en velbrukt og fin sti som går i sløyfer opp til Haremdalen. Det er drikkevann langs hele turen. På høstparten er lia full av blåbær. Utsikten er imponerende til Hovsnebba, Furnebba og Dronninga.

Ruteskildring

De første 10 minuttene, på Mæle-sida, går i skog på flatt terreng. Det kan være en del brennesle og det anbefales å bruke benklær eller en kjepp. Deretter blir det noe brattere, man krysser en del av elva og får elv på begge sider.  Turen kan, for de som er i god form, fortsettes til Litlkalkinn som tar ca. 2 timer i rolig gange. Stien starter i steinura bak hytteruinene og er vardet hele vegen. Fin utsikt nesten hele vegen og mest spekulært på toppen av Litlkalkinn, 1389m.o.h. Går man helt innerst i Haremdalen, kan man via «Fallet», komme opp på selveste Storkalken(1884 m.o.h.). Dette er en lang og krevende tur.

Tilkomst og parkering

Fra Sunndalsøra mot Molde over Driva bru på RV 62. Ta av til venstre skiltet Hovin. Etter noen hundre meter, ta av nok en gang til venstre, skilt merket Hovin. Kjør på grusveg ca. 5 km til du har bebyggelse på begge sider og parker langs kjørevegen ved bru over Harema. Skiltet, lite synlig, viser til Litj-kalken og Haremdalen. Det er sparsomt med parkeringsplasser, men parker i veikanten. Bruk sykkel fra Sunndalsøra og parkeringen blir enkel.
Fottur
Rød
Lengde
2,3 km en vei
Stigning
679 m
Tidsbruk
2 t. 50 min.
Høyeste punkt
682 moh

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 4,6

Anna

Haremdalen kan ha navnet etter elva Hare(i)ma. Dersom en skulle granske navnet burde en jobbe ut fra en sammensetning, enten med hard eller har, som betyr steingrunn/jordgrunn, som elvenavnet kan være avledet fra. Om kartnavn: «Elverhøyblikk». En benk satt opp under krigen. Derfra kunne tyskerne se til stedetElverhøy. «Månen». «I morgo skal oss på månin å høgga lauv, sa Olaug» «Grønnryggen». Gåropp mot Håvinmannen

Kart

Statens Kartverk serie M 711, blad 1420 II
Køyreskildring
Print ut