English

Haramsøya på langs

Haram

Kort om turen

Flott turløype i skog og fjell. Mange fine utsiktspunkt over Austnes, Lepsøya, Haram og Ulla. Spesielt fin utsikt til Ullahammaren, Ullasundbrua og Ullafyr. Ein tur innom Krigsminne på Hestevollane, der eit fly styrta under 2. verdenskrig. Ulla, ved avkjøring til Ullahammaren. Det går fint å følge veine tilbake til Austnes. Bestemmer ein seg for å gå tilbake, kan ein parkere bilar på Skjeltene. Turen tar ca. 4 - 5 t.

Ruteskildring

Turen starter på Austnes med skogstur opp mot Varden og videre til Stormyrhaugen. Følger god sti i åpent terreng videre til Røhammeren med utsikt mot Storholmen fyr og storhavet, Haram og Lepsøy. Her er ein flott plass å nyte solnedgangen. Turen går videre mot og ned kanteraua, krysser tverrfjellet og går inn på fjellvegen. Denne veien kan man følge heile vegen til Ulla om man vil. Vi tar ein avstikker til toppen Mannen 347 moh. Vidare går vi derifrå til Ullahornet, der vi ser profilen til Bjørnstjerne Bjørnson. Derifrå går vi vidare til Hestevollane, der krigsminnet står, nedanfor ser vi ned i Lia og utover storhavet. Vi går vidare til neste utsiktspunkt, Nova, der vi har god utsikt til Ullafyr. Vi går tilbake til fjellvegen og ned til Ulla, der turen slutter.

Tilkomst og parkering

Ta ferga frå Skjeltene til Haramsøya. Parker ein bil på Ulla for retur til Austnes, det går fint å gå veien tilbake til Austnes. Gå/kjøyr opp til startplass i byggefeltet, ta til høgre, så med ein gong til venstre opp veien forbi legesenteret. Rett fram i krysset og opp til der veien flater ut. Sjå etter eit turskilt på venstre side, Skjeltene, ev. Austnes.

Fottur
Blå
Lengde
15 km en vei
Stigning
550 m
Tidsbruk
7 t. 45 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
351 moh
Merking
Skiltet
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 5
Sti 13

Offentleg transport

Hurtigbåt frå Hamsund, Ålesund. Nordøyruta.

Kart

Ålesund
Køyreskildring
Print ut