English

Halskammen - Ålvundfjord

Sunndal

Kort om turen

Denne turen står oppført som tur nr. 267 i Stikk UT! -kartet 2021 (papirversjonen). Men turen er tatt ut av årets Stikk UT!-sesong, så det blir ikke lagt ut kode og turen kan heller ikke registreres digitalt.

Dette er en lett tur og framme på Halskammen er det et fantastisk skue både mot Stangvikfjorden og Kvanne utover på høyre side. Du kan også se ferja Halsa - Kanestrøm lengst ute mot Magnhildberget og til venstre har du full oversikt over Ålvundfjorden. Turene kan forlenges ved å gå til Varhaugen og videre til Stortuva, 1030m.o.h. Ola E. Hals forteller at fra Stortuva kan man i klarvær få et fantastisk skue utover i fjorden. Dette er en populær tur, men skal man til Stortuva vinterstid må man gå opp fra Ålvundeid med start fra Sunndal skiheis.

Rutebeskrivelse

Turen starter fra parkeringsplassen og er merket med røde turmerker. Først går du etter en traktorskogsveg ca. 400 m. Du følger så en sti som tar av til høyre og senere er det på ny en traktorveg. Det er merket helt opp til trimkasse på Halskammen.

Adkomst og parkering

Følg riksveg 70, ca. 20 km, fra Sunndalsøra mot Kristiansund. Ved Ålvundfoss fortsetter du rett fram på riksveg 670 mot Rykkjem. Litt forbi Jokerbutikken i Ålvundfjord tar du av til høyre, skiltet Solhøgda. Der kjører du noen hundre meter oppover til en parkeringsplass rett nedenfor Solhøgda. Et alternativt startpunkt er å følge riksveg 70, ca. 20 km, fra Sunndalsøra mot Kristiansund. Ved Ålvundfoss fortsetter du rett fram på riksveg 670 mot Rykkjem. Ca. 2 km før Rykkjem tar du av til høyre ved skiltet Drøpping. Her er det en begrenset parkering ved TV-mast, ca. 800 m fra riksveg.
Fottur
Blå
Lengde
1,59 km en vei
Stigning
339 m
Tidsbruk
1 t. 40 min.
Høyeste punkt
399 moh

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 3,2

Offentlig transport

Nettbuss

Kart

M711 Blad 1420 lll
Kjørebeskrivelse
Print ut