English

Hagnesrunden

Vestnes

Kort om turen

Utgangspunktet for turen er Friområdet på Hagneset, hvor man finner terrasse med bord/benker for rasting, stor, muret grill, leikeapparater, løkke for ballspill inkl. volleyballnett og håndball-/fotballmål og badeplass med molo + flytebrygge og badeflåte. (Området er opparbeidet og driftet av Hagneset Vel). Hagnesrunden er en kort, lettgått rute der utsikten fort endrer seg og hvor man passerer steder det kan knyttes noen historiske opplysninger til. Dette er en fin avveksling for den som besøker Friområdet. Man kan jo ikke ligge i sola å la seg steike heile dagen. Og det kan være et løypealternativ for den som ønsker å bevege seg på nye steder - gjerne med barnevogn og/ eller rullestol. Start- og målstrek er felles.

Ruteskildring

Turen starter på Hagnesvegen ved fartsdemperen vest for Friområdet/ badeplassen på Hagneset og følger Hagnesvegen først nordover, senere vestover til Buktavegen. Etter litt over 1 km går vi langs E39 og har tunet til Vestnesgården på høyre side. På toppen av gang-/ sykkelveien får vi Vestnes kirke på venstre side. Midt i bakken på andre sida (etter Bedehuset) går vi inn på Gamlebrubakken (tidligere Naustbakken på folkemunne). Hvis vi følger denne veien til endes møter vi Gamlebrua over Vestnesstraumen.Men runden vår skal mot venstre med det samme vi har kommet ned bakken og følge Hagnesvegen til målgang. I de oppgitte målene for Hagnesrunden er det ikke tatt med eventuelle avstikkere.

Tilkomst og parkering

Utgangspunktet for turen (Friområdet på Hagneset) har koordinatene: 32 V 0402165 og 6945614. Dit kommer man hvis man kjører fra Vestnes sentrum over Vestnesstraumen (midterste bro). Så 400 m på første vei mot høyre (Hagnesvegen). Er du gående fra hurtigbåtkaia på Vestnes så går du forbi REMA 1000, første vei til høyre (Knipa), over broa og Hagnesvegen (mot høyre) ca 300 m. Parkering på veiskuldra ved Friområdet. GRATIS.
Fottur
Grønn
Lengde
2,1 km en vei
Stigning
37 m
Tidsbruk
40 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 2,1

Kart

Kart finner man på websida til Vestnes kommune.
Køyreskildring
Print ut