English

Hælen, Sandneset

Hustadvika

Kort om turen

En flott topp med god utsikt i flere retninger. Kan kombineres med tur til Hældalsvatnet som ligger rett under. Hælen er av de krevende turene merket med blå fargekode da stien går i bratt terreng mot slutten og underlaget kan være glatt ved regn. Her må man belage seg på litt klatring enkelte steder, men det er trær og greiner å holde seg i.

Ruteskildring

Gå ca. 50 m langs dyrkamarka til du kommer til en skogsbilveg som går opp gjennom lia. Etter vel 800 m kommer du til enden av denne vegen. Følg så merka sti videre opp på kammen. Derfra går du mot sør over ei lita myr til en stor stein hvor stien opp til Hælen starter. Den kan virke litt bratt, men er godt merka. Hælen ligger 429 moh. med fin utsikt i flere retninger. Herifra går det an å ta turen videre oppover til du ser ned i dalen ovafor Trollkyrkja i Fræna. Da er det også kort veg opp på Blåfjellet. Men disse turene er ikke merket og legger man i veg her så må man selv gjøre en vurdering av kart og terreng i forhold til egen form og ferdigheter. Det er fisk i det nederste vatnet som ligger 492 moh. Til venstre for vatnet, når du ser oppover dalen, ligger en spesiell, flat stein som er en ynda plass for fotografering.

Tilkomst og parkering

Fra Molde og Fræna: Kjør Rv64 til Nås. Fra Eide sentrum: Kjør Rv64 i retning Molde til du kommer til Nås.Ta av fra Rv64 på Nås mot Rv663 Farstad. Etter om lag 4,5 km (ca 600 m etter at man har kryssa elva som kommer fra Hældalsvatnet) ta til venstre inn på traktorveg. Det står skilt merket Hældalsvatent ved vegen. Kjør opp ca 50 m og parker på plassen under høyspendtledning. Du kan også parkere ca 50 m lengre mot Bollia. Vær forsiktig begge steder så bilen ikke tar nedi. Gratis parkering.
Fottur
Blå
Lengde
2,23 km en vei
Stigning
365 m
Tidsbruk
2 t. 5 min
Høyeste punkt
413 moh
Mobildekning
Ukjent

Løype på kart

Køyreskildring
Print ut