English

Gulberget rundt

Hustadvika

Kort om turen

Om du har en liten time til overs når du er i Bud, så ta turen opp til masta på Gulberget! Herfra får du en utrolig flott utsikt over det gamle fiskeværet - og langt i alle retninger. StikkUT-posten vil også være i den kassen som er oppe ved masta. Gulberget har flere topper - og det er en fin rundtur på en times tid å ta dem alle. Stien er lett å finne, og har fin variasjon og god utsikt. Ellers så er rundturen godt merket nå, med turkasser og skilt på hele runden. Om du vil gå denne så er det bare å følge skiltene fra der du går opp til post nr 1 - 6. Post nr 7 møter du nede ved grinda/vassverket når du kommer opp, fordi den kom til i etterkant :-).

Ruteskildring

Du kan parkere ved Bud gravsted og gå gjennom grinda over veien, like nord for gravstedet. Her står startskiltene.  Følg grusveien opp til vassverket, gå gjennom grinda og følg bare stien oppover. Her kommer du til et oversiktskart og skilt som viser deg rundturen. Tar du til høgre kommer du til post 1, og videre på rundturen. 

Tar du til venstre kommer du rett opp til post 6  og masta med StikkUT-posten. Opp siste biten til masta er det svaberg med en kjetting å holde seg i. Vær litt forsiktig her, spesielt i vått vær. Vi har valgt "blå" farge på turen, nettopp pga. dette stedet. Vi håper jo så klart at du vil ta hele runden når du først har kommet deg opp til stiskillet. Dette er en flott trimrunde med super utsikt!

Tilkomst og parkering

Parker ved gravstedet, like før Bud sentrum. Kryss veien og ta turen opp. Bud gravsted, før man kommer inn til sentrum etter vegen fra Molde.

Man kan også parkere ved Bud Samfunnshus og gå derfra og ut til starten av turen ved gravstedet. 

Fottur
Blå
Lengde
5,19 km rundtur
Stigning
336 m
Tidsbruk
2 t. 10 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
150 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 5

Offentleg transport

FRAM har rute fra Molde til Bud. Gå av like før sentrum, ved gravstedet.

Anna

Se rundskue fra toppen her: http://360.io/jjp7xh

Kart

Turkart Molde/Fræna
Køyreskildring
Print ut