English

Grua - Tågheia

Molde

Kort om turen

I det du starter å gå fra Grua kommer du inn i den fine lysløypa i Moldemarka, her kan du nyte og bli god og varm på ryggen mens du beveger deg oppover mot Damefallet. Her kan du ta en pause og kanskje du finner ut hvordan dette stedet har fått navnet sitt. Ettervhert som du kommer nærmere Skihytta jo mindre trær blir det. Noen av dem er det riktig nok utrolig fasinerende form og farge på så benytt muligheten til å klatre litt i trærne før du er helt oppe. Vel oppe på Skihytta har du den fantastiske utsikten over fjella på andre siden av fjorden. Her er det perfekt for en lenger pause. Er du riktig heldig kan du til og med få kjøpt en vaffel. Tågheia UTM32N 6960324 N 404989 Ø

Ruteskildring

Når du står på Grua følger du lysløypa oppover. Følg denne rett opp helt til du kommer opp til Damefallet der lysløypa krysser Vardeveien. Etter at du har krysset Vardeveien tar du opp til venstre og følger traseen oppover helt til du er ved Skihytta. Det er noen valgmuligheter på vei opp, men så lenge du går rett fram eller til venstre i kryssene du kommer til er du sikker på å komme deg til riktig sted. Rett bak Skihytta er Tågheia. Her kan du velge og gå rett opp eller følge sommertraseen litt østover før du igjen går vestover til du kommer til toppen. Går du rett bak er det bare og gå rett nordover til du treffer ryggen. Følg så den vestover til du treffer varden på det høyeste punktet på denne ryggen. Toppen ligger litt bak så du kan bli litt lurt. Det er veldig ofte spor som går helt opp så det er vanligvis bare oå følge disse.

Tilkomst og parkering

Grua UTM32N - 6958311N - 485552Ø For å finne fram kjører du til Romsdalmuseet. Derfra kjører du vestover til første rundkjøring. Her tar du til høyre og følger denne veien til du kommer ut av tunnellen. Rett etter du har kommet ut av tunellen tar du hardt høyre så ser du parkeingsplassen. Parkeringsplass Grua. Ingen parkeringsavgift
Skitur
Blå fjellski
Stigning
408 m
Tidsbruk
2 t. 0 min
Høyeste punkt
488 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Preparert med tråkkemaskin 2,8

Offentleg transport

Det er mulig å komme seg til Grua med vanlig rutebuss eller til fots. Ta bussen til Hatlelia og hopp av rett etter tunellen.

Anna

I sesongen er turen stort sett hele turen preparert, men etter store snøfall kan du risikere at det er en del snø. Turen blir imidlertid fort godt opp pga stort bruk. På vei opp hold til siden da du sannsynligvis møter noen som kommer nedover.

Kart

Turkart Molde og Fræna - Topografisk kartserie - M711 Blad 1220 I Hustad
Køyreskildring
Print ut