English

Grønvika

Smøla

Kort om turen

En lett tilgjengelig tur og en god vei/sti å følge. På veien bort til turkassen går en i et typisk kulturlandskap der småbrukstradisjonen ennå er holdt i hevd. Ei rolig bukt ned fra stien er et yndet tilholdssted for fugl. Vel framme er utsikten mot sjøen og Tustnastabbene et vakkert syn.

Rutebeskrivelse

Start turen videre langs fylkesveien der hvor gangveien slutter. 150 m lenger fram står skiltet til Grønvika. Da er det bare å følge veien. Ikke gå helt fram til de første husa, men sving til venstre der og gå langs veien som leder til hytta. 

Dette er en forholdvis kort og enkel tur. Veien ned til turposten er en gårdsvei/hyttevei. Ved enden er ei privat hytte. Vis hensyn. Det er satt ut hvilebenker langs veien. Ta gjerne en rast.

Adkomst og parkering

Når en ankommer Smøla og har kjørt på land på Edøya, er kjøreruta 8 km fram til et kryss. Der tar en til høyre og kjører ca 1 km fram til Smøla sykehjem. Der kan en finne parkering.
Fottur
Grønn
Lengde
1,07 km en vei
Stigning
6 m
Tidsbruk
35 min.

Løype på kart

Valg for kartet:

Offentlig transport

På Smøla går det buss til og fra alle avganger med hurtigbåten. Å følge bussen til Straumen og gå denne turen er helt fint. Sjekk rutetider på FRAM.
Kjørebeskrivelse
Print ut