English

Grønlia, Gyl

Tingvoll

Kort om turen

Stikk UT! koden er ikke lagt ut enda på grunn av snø, vi regner med den kan legges ut i løpet av mai. (Publisert: 30.april 2017) Dette er en tur som har flott utsikt på store deler av turen. Etter å kommet til enden av veien og ha fulgt stien noen hundre meter anbefales det å ta en rast ved Gylvatnet. Her er det utsikt over vatnet mot Gylssetra og Høgfjellet. Når du fortsetter mot Grønlia får du følelsen av å gå i høyfjellsterreng med mektig utsikt.På slutten går turen over en del våte myrer, så godt fottøy anbefales.

Ruteskildring

Fra steinbruddet følger du anleggsveien et par kilometer. Først er den ganske slakk, så bratt, for så å flate litt ut igjen. Veien går til demningen ved Gylvatnet hvor det er turbok. Etter at du har skrevet deg inn i boken går du ca 100 meter tilbake. Her er det skiltet Grønlia og du fortsetter på sti. Følg den merkede stien. Før du kommer til en hytte, går stien mot høyre. Du ser snart en hytte på din høyre side. Følg stien videre (den er ikke så veldig synlig, men den er merket). Stien går over en liten myr, så en kort bakke ned, der du krysser en liten bekk. Du ser en grønn hytte og skal gå like forbi den.Så går stien litt oppover og du ser snart en ny myr. Den skal du gå over og du får nåe en hytte på høyre side. Fortsett den merkete "stien" som går videre oppover. Etterhvert når du enden på Grønlivatnet og du følger vannkanten på nordsiden (venstre) et stykke. Nå kommer du til den bratteste delen av turen, men bare følg merkene. Stien er ikke så veldig synlig. Du ser hele tiden Grønlivatnet mens du går oppover. På toppen av bakken flater stien litt ut, for så å stige jevnt til du kommer til boken på Grønlia.

Tilkomst og parkering

Kjør RV 70 mot Gyl. Litt opp i Gylbakken er det skiltet med Gylfjellet og Stikkutskilt. Kjør ca en kilometer innover veien til du kommer til et steinbrudd. Her er det god plass til parkeringen. Koordinater til avkjørselen fra hovedveien: Desimalgrader: Breddegrad: 62.95283 Lengdegrad: 8.1394 Parker i steinbruddet ca 1 km fra hovedveien.
Fottur
Blå
Lengde
10,5 km tur/retur
Stigning
539 m
Tidsbruk
4 t. 0 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 2

Offentleg transport

Bussen mellom Kristiansund og Oppdal passerer Gylbakkene. http://www.frammr.no

Kart

Turkart Tingvoll 1:50 000 og 1320 I Tingvoll 1:50 000
Køyreskildring
Print ut