English

Goddalen rundt

Hustadvika

Kort om turen

Om en ønsker en kort tur uten bakker, omgitt av mye uberørt natur og myrlandskap - er dette turen for deg. Turen byr på vakker natur, og fine muligheter for ta en dukkert i Goddalsvatnet.  Stien er lett å følge. Samme startsted som den populære turen Melen, ved enden av Gådalsvatnet ved Bollia. 

Ruteskildring

Turen begynner samme sted som for Melen, ved enden av Goddalsvatnet. Når en kommer til et skilt hvor det står Melen, fortsetter en rett frem langs en sti ved vatnet. Veien veksler mellom å være noe gammel kjerrevei, myr og sti. Sko deg for våte forhold.

Ved slutten av vatnet kommer en til ei elv, gå ned langs denne til vatnet. Nedenfor her langs vannkanten til en kommer til en grusvei. Ta av før man kommer i enden av denne grusveien. (Om ikke kommer man inn på tunet til de som bor i våningshuset her.) En vil her komme inn i et hestegjerde hvor det beiter hester. Husk å lukk igjen grinden.  Så går en bare langs grusveien tilbake til parkeringsplassen.

Tilkomst og parkering

Turen går langs riksvei 64, til Lyngstad, ta så til venstre opp til Bollia, langs fylkesvei 276, så kjører en opp Gådalsvegen. Følger en denne veien vil en til høyre se et avlangt vatn, hvorav i enden er det tilrettelagt parkeringsplass.
Fottur
Grønn
Lengde
2,85 km en vei
Stigning
32 m
Tidsbruk
50 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
155 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Anna

Det er en del myr, og har det regnet en del, vil det være veldig vått - Sko deg bra. Deler av turen går inn i et hestegjerde, hvor det er to hester. Husk å lukk igjen grindene.
Køyreskildring
Print ut