English

Gjølevannet fra Rørstadfeltet

Sula

Kort om turen

Dette er en typisk skogstur. Her passerer du flere fiskevann, soppterreng og ikke minst bærterreng. Det er til tider et yrende fugleliv på og rundt vanna. På varme dager er det bare å hoppe ut i for å kjøle seg ned.Med sine 2 kilometer tur/retur er dette den korteste veien til Gjølevannet på merket sti. Samme som startstedet.

Ruteskildring

Stien er godt skiltet og merket og byr ikke på noen vanskeligheter. Det kan være noe vått og bløtt underlag etter regnværsdager.Denne stien er såpass god at man kan sykle her med terrengsykler.

Tilkomst og parkering

Turen starter fra Rørstadfeltet v/Mauseidvågen. Du tar av på FV 657 i Mauseidvågen mot Langevåg. Etter ca. 1 km. så kommer du til en høyresving. På venstre side i denne svingen starter veien "Rørstadmarka". Følg denne rettfrem, uten å ta av og du kommer til en liten parkeringsplass ved starten av stien. Er denne full så kan du svinge til høyre opp "Røvastien" og så første til venstre "Ferdahaugen". Her finner du også en parkeringsplass v/en trafokiosk. på venstre side av veien ved første høyresving. Det er to parkeringsplassene over ligger i GPS-filen som veipunkter.
Fottur
Grønn
Lengde
2,0 km tur/retur
Stigning
14 m
Tidsbruk
35 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 2

Offentleg transport

Sularuta passerer rett forbi Avkjørselen på FV 657. Holdeplass kun noen få meter fra krysset. http://www.sularutelag.no Se også internett: http://www.frammr.no

Anna

Det meste av turen foregår i et naturreservat/Naturvernesone.

Kart

Køyreskildring
Print ut