English

Gjengstøknoken 398 moh.

Heim

Kort om turen

Dette er en ypperlig trimtur for alle! De første meterne er grusveg, men du tar snart av på en begrodd skogskjerreveg. Store deler av turen går langs en klukkende bekk med små bekkefall. Du passerer trær av mange forskjellige slag oppover lia. Rett før toppen passerer du ei lita tømmerhytte, og her er det slutt på veien. De siste 200 meterne er bratte, men premieres med flott utsikt på toppen av Knoken. Her kan du speide utover fjorden, og det vakre og velstelte kulturlandskapet på Halsa.

Ruteskildring

Du starter ved en lunneplass, og ved skiltet går du til høyre oppover en begrodd skogsveg. Oppover lia veksler den merkede ruta mellom denne typen veg og god sti. På de siste og ganske bratte 200 meterne er det røtter og noen glatte partier på stien. Like ved toppen går du til venstre og opp til varden. Her henger turkassa.

Tilkomst og parkering

Ta av fra E39 ikke langt fra vegkrysset i Betna, på ei lita flate. Fra Betna, nordover på E39, kjører du opp en liten bakke til du kommer ut av gatelyset og forbi et par 80-skilt. Sving til høyre ved første anledning etter skilta. Følg vegen ca. 850 meter, til lunneplass, og parker her. Fra Liabø, sørover på E39, kjører du de svingete vegene nesten helt fram til Betna. Straks du ser 60-skiltene før Betna, leter du etter avkjørsel på venstre side. Ta av opp her, og følg denne vegen ca. 850 meter. Parker på lunneplass. GPS-koordinater: N63° 05.757' E8° 21.468'
Fottur
Blå
Lengde
2,1 km en vei
Stigning
300 m
Tidsbruk
1 t. 50 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst

Løype på kart

Val for kartet:

Kart

1421 III Halsa, Turkart for Halsa
Køyreskildring
Print ut