English

Gjengkleiva

Hustadvika

Kort om turen

Gjengkleiva, et idyllisk vatn (434 moh) innafor Rødalen i Indre Fræna. Her biter småfisken villig på mark, og mange har hatt en fin overnatting her oppe i telt. Et times vandring på grusvei til Rødalssetra og litt forbi denne og så over myrer og på sti til turmålet. Om høsten er det ofte fin blåbær langs stien oppunder skoggrensa.

Ruteskildring

Turen går første kilometer på setereveien opp til Rødalssetra. Så over et lite myrområde opp til skilta du ser fra veienden; Trondalen og Gjengkleiva. Herfra følger du stien mot elva og over denne. En stor steinblokk fungerer som bru! Du hopper først over bekken til "øya" i midten, så langs denne noen meter og over "blokka". Selv med god vannføring er det greit å komme seg over. Videre over et myrområde igjen og så på sauestien langs fjellryggen og opp på myrområdene like før vatnet. Vi gikk i joggesko - og ble noe våte på beina. Fjellsko er å anbefale, støver i regnperioder.

På høyre side av vatnet er det mer kupert terrent med steiner - teltplassen er på østsiden, andre siden av vatnet. Det tar ikke lang tid å gå rundt. Det er også mulig å gå sørover til Malmesetrene.

Tilkomst og parkering

Du tar av til Rødalen fra Bunnpris i Sylteosen - og kjører veien til endes. Grusvei siste biten. Parkering der hovedveien slutter - og gå til "Geitefjøsen" et par hundre meter lengre framme langs seterveien (parkering her også) - eller kjøre til geitefjøset. Litt dårlig vei, ikke for lave biler. Så er det bare å følge veien opp som beskrevet ovenfor.
Fottur
Blå
Lengde
2,6 km en vei
Stigning
301 m
Tidsbruk
2 t. 5 min
Høyeste punkt
445 moh
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 2,4

Kart

Turkart Molde/Fræna
Køyreskildring
Print ut