English

Gildrenes om Hoff

Ålesund

Kort om turen

Det er tydelig at det ikke er så mange som tar denne turen.Grunnen til dette er nok at deler av turen er noe fuktig, men med gode sko/støvler er det ingenting som skulle hindre en i å ta denne flotte nordlige ruten på Ellingsøya! Om sommeren er det bademuligheter i de mange små buktene som ligger rundt hele Kverve. Det anbefales at turen også legges ut på selve Kverve - det vestligste neset på Ellingsøya. Fra Gildrenes til Kverve og parkeringen går du gjennom et stort festningsanlegg fra Den andre Verdenskrig, det var også en krigsfangeleir på myra mellom parkeringsplassen, som du startet fra og mot Fjellsenden.Fangene her ble bla. benyttet til å bygge anlegget her, samt kystbatteriet på Tueneset. Samme som start.

Ruteskildring

Denne turen starter med en ca. 2.6 kilometer sykkeltur, evt til fots fra Kvervesenteret til Byggefeltet på Hoff. Vi skal opp til Hovliveien nr. 80, hvor stien starter rett bak garasjen. Fra Kverve, syklet jeg mot øst på 'Langenesvegen', fulgte denne bort til ungdomsskolen, tok til venstre i krysset og fulgte den idylliske 'Grønebelgvegen' helt frem til Hoff. Fra Hoff (Hov i kartet) fulgte jeg Hovliveien til endes, dette er den nordligste/øverste veien i byggefeltet (2014). Stadig nye hus er under oppføring og veier bygges. Mulig at denne beskrivelsen vil trenge en oppdatering om et år eller to. Sykkelen parkerte jeg bak garasjen på Hovliveien 80, gikk over steingarden og fulgte tydelig sti mot nordvest. De første trærne er merket med røde prikker, maling, som angir ruten opp og over fjellet. Vi skal ikke følge disse prikkene! Ved det første treet som er merket skal vi følge et lite tråkk mot nord, gjennom noen grantrær.Området foran oss utvider seg ganske raskt, med vid utsyn mot nord, og Nordøyene. Stien blir også betydelig tydeligere her. Det går en høyspentkabel langs med stien vi skal følge. Denne ruten er noe VÅT, så gode sko anbefales! Vi skal ha høyspentledningene på vår venstreside når vi går mot Gildrenes, den første delen, frem til Sandvik, hvor hyttene ligger. Det er en flott badeplass nede i Sandvika, når det er høyvann. Flotte svaberg er det også langs denne ruten. Stien er tydelig ned mot hyttene, men den vi skal følge blir utydelig, og forsvinner helt.Ved å gå litt mot nord, passerte under ledningene og gikk en ca. 30 meter sør for disse, slik at jeg hadde dem på høyre side, kom jeg inn på noe som kunne ligne på et tråkk, dette fulgte jeg vestover, og plutselig så ble dette tråkket til en flott sti, som var tydelig hele veien frem mot Gildrenes Fra Gildrenes er det en godt synlig våt/myrete 'traktorvei' frem til en god traktorvei, gruset, som tar deg tilbake til parkeringen.

Tilkomst og parkering

Denne turen starter på en parkeringsplass som ligger rett ved tunnelinnslaget for Ålesundstunnelen. Punktet er merket som 'P Kverve' i GPS-filen som du kan laste ned. Har markert fem mulige startsteder. Navn som brukes her er de samme som for punktene i GPSloggen: 1) P Kverve ytterst. Gratis parkering for en 3-4 biler maks. Det er her jeg startet denne turen. 2) Parkering Kverve. Gratis parkering på høyreside av veien, ved et pumpehus. Plass til en 15-20 biler. 3) P Langenesvegen. Gratis parkering for ca. 15 biler. 4) P Kvervesenteret (Kiwi). Plassen er skiltet med at det kun er besøkende og kunder til Kvervesenteret som får parkere her. Dette er muligens for å hindre at beboerne på Ellingsøya setter igjen bilen her, om de tar bussen videre til Ålesund for å gå på arbeid. Snakk med butikkeier før du parkerer her. 5) P Kverve. Dette er en skiltet parkeringsplass på et anleggsområde mellom busstoppet ved Ellingsøytunnelen og Kvervesenteret. Her går det en sti rett mot nord og inn på veien mot Hoffland. Sluttsted er det samme som startstedet du velger. Det er flere parkeringsplasser på/rundt Kverve. Se sluttsted ovenfor. Det er ingen avgiftsbelagte plasser, men parkerer du på Kvervesenteret er det underforstått at du kan stå der hvis du har vært innom en av butikkene og kjøpt med deg noe mat eller drikke for turen. Se kommentarene ovenfor.
Fottur
Grønn
Lengde
6,0 km tur/retur
Stigning
30 m
Tidsbruk
1 t. 35 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 2.10
Sti 2,3

Offentleg transport

Denne turen går i et terreng gjennom flere boligfelt som ikke er kartlagt i 2012 versjonen av kartet som jeg bruker. Heller ikke på mine digitale kart, som er noe eldre, er byggefelt og veier inntegnet. Ved å zoome inn på 'Rute på kart' over ser du tydelig hvordan terrenget ser ut i dag.

Anna

Da dette er en relativt 'flat tur', som følger 20 meters høyde koten nesten hele veien, velger jeg her å ikke legge inn stigning eller helning for denne turen.

Kart

Trenger følgende to blad i M711 serien: Ålesund 1119 I og Brattvåg 1220 III eller Ålesund i turkartserien.
Køyreskildring
Print ut