English

Geilhaugen ved Tingvoll museum

Tingvoll

Kort om turen

En lett tur som passer for alle. 

Rutebeskrivelse

Du går først i idyllisk kulturlandskap på museumsområdet, og passerer små dammer og et vannhjul. Fra museet følger du først en traktorveg rundt og opp bak museumsbygningene. Så kommer du til en turveg som er opparbeidet med duk og grusdekke, denne går helt opp til Geilhaugen. Her finner du et stavlinebygg, «Maretbua» som er åpen for alle. I småskogen bak bua ligger en romantisk utedo tilpasset store og små bakender! Trekoie med turpostkasse på veggen. Her er det fint å ta en rast, eller gå å se på den flotte utsikten over Tingvoll sentrum.

Oppe på Geilhaugen finner du benker og en liten bålplass. Med en liten avstikker rett sørover fra den opparbeida stien, kommer en til en haug som gir utsikt over Tingvollvågen og flotte fjell i Romsdal. 

 

 

Adkomst og parkering

Kjør Rv70 til Tingvoll. Litt vest for sentrum er det skiltet til museum, og du følger denne vegen 1,7 km til parkeringsplassen i Tingvollia. Her er det skiltet med Geilhaugen og Stikk UT! Koordinater til avkjørselen fra hovedveien: Nord: 62.91718470 og Øst: 8.19898828

Fottur
Grønn
Lengde
1 km tur/retur
Stigning
69 m
Tidsbruk
30 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
263 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Grus 1
Sti 1
Kjørebeskrivelse
Print ut