English

Gauprørveien

Molde

Kort om turen

Gauprørveien er en lett sykkeltur uten spesielle krav til utstyr. Veien har ingen krevende stigninger eller utforkjøringer, så dette kan være en fin turopplevelse for hele familien, eller en rask trimtur for mosjonister. Dette er også en fin vei for de som liker å jogge, gå tur med hunden, eller ta en trilletur med barnevogna. Veien går langs sjøkanten, så det er også gode muligheter for å ta en liten pause med fiskestanga. Målet for turen er Gauprøra. Her slutter veien.

Ruteskildring

Gauprørveien starter på Myklebostad i Vistdal (ved sjøen). Fra riksveien gjennom Vistdal følger du skilting til Gauprør. Veien starter ved Vistdal Kro, i nærheten av kaiområdet. Etter et par hundre meter på asfalt går det over til grusvei. (Innerst i Vistdalsbukta sykler en forbi et skilt som viser vei til Øvregardsetra og Stornebba. Dette er sarten på en rute kjent som Vistdalstraversen). Veien går videre gjennom et langstrakt hytteområde før den svinger østover etter neset ved Vistdalsholmen. Her blir det lengre mellom hyttene og litt småkupert terreng før man kommer frem til Gauprøra og veis ende. Enkelte steder må man over ferister i veien.

Tilkomst og parkering

Følg riksveien gjennom Vistdal mot sjøen. Ta av mot Gauprør (skiltet). Her starter Gauprørveien. Det er god plass til parkering ved Vistdal Kro, og flere andre steder langs Gauprørveien.

Sykkeltur
Grønn landevei
Lengde
4,1 km en vei
Stigning
60 m
Tidsbruk
50 min.
Høyeste punkt
50 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Delvis

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 0,2

Anna

Gauprørveien er populær som trimvei både på sykkel og til fots, og er også et utgangspunkt for fjellturer.

Kart

Statens kartverk, topografisk hovedkartserie - M711, blad 1320II, Eresfjord.
Køyreskildring
Print ut