English

Gapahuken i Morkenløypa på Bjorli

Lesja (Innlandet)

Kort om turen

Morkenløypa går østover fra skisenteret. Dette er en av de mest populære turløypene, og den som er regnet som den letteste. Turen går i flatt skogsterreng, med litt stigning opp mot Morken-gårdene. Denne turen går i variert skogsterreng og er godt skjermet mot vind. Løypa går over noen fine sørvendte jorder som er godt egnet for skilek.

Ruteskildring

Rundløypa er lettest å gå mot solens retning. Da løypa går gjennom flere hyttefelt, er det flere veikryssinger som en må være oppmerksomme på. Godt merket. Start ved skisenteret. Følg skispor som går i sør-østlig retning over et åpent jorde før det går på øversida av Vetlegrende, under bilvegen og passerer den alternative parkeringen. Herfra fortsetter turen innover skogen og passerer et boligfelt (Ljosmyre). Her er et løypekryss, og du må velge hvilken retning du vil gå. Anbefalt retning er å ta til høyre (mot sola/klokka). Da går første halvdel av turen stort sett i flatt terreng. Etter ca 4 km kommer en til løypens østligste punkt og en finner gapahuken her. Deretter går løypen tilbake i noe mer kupert terreng litt lenger oppe i dalsiden.

Tilkomst og parkering

Bjorli Skisenter, Bjorli (parkering mot avgift). Fra rundkjøringen (E136) følges Bjorlivegen til skisenteret. Alternativt kan en starte på en mindre parkeringsplass øst for Vetlegrenda. Kjør da i retning alpinbakken men ta til høyre inn på Skriuvegen rett etter Bunnpris. Følg denne og du får parkeringen på høyre hand rett før Vetlegrenda.
Skitur
Blå løype
Stigning
0 m
Tidsbruk
1 t. 20 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Preparert med tråkkemaskin 8

Offentleg transport

En kan benytte buss og tog. Bjorli sentrum med busstopp og togstasjonen ligger ca 1 km fra startsedet.

Anna

Ta gjerne med ved. Det er tilrettelagt for bålbrenning ved gapahuken. Husk å rydde etter deg og ta med all søppel hjem.

Kart

"Tafjord" i Norge-seirien dekker området i målestokk 1:50 000. På nettsidene til Lesja kommune kan du laste ned løypekart for området: http://www.lesja.kommune.no/artikkel.aspx?AId=26627
Køyreskildring
Print ut