English

Gangskaret, Malmefjorden - Molde

Hustadvika

Kort om turen

Dette er en av ganskara mellom Fræna og Molde. Stien på Frænasiden ble merket for kort tid siden med både staker og informasjonsskilt. Gangskaret ble benyttet i eldre tid som den mest praktiske veien til og fra Molde for folk i området. Ved starten, parkeringsplassen like nord-vest for bomstasjonen til Tussentunnelen - finner du et flott skilt som forteller om denne vandringa. Like ved Gangskartjønna finner du også et skilt som beskriver en morsom røvershistorie, uten at vi røper noe her :-) Vi brukte rundt to og en halv time på turen, med tid til både rast og fotografering... Turen vår slutter på Moldesiden, ved parkeringsplassen i Nordbyen, Jensgurilia. Herfra fikk vi praiet skyss ned til byen av andre turgåere i Moldemarka. Ringbussen passerer også like nedenfor. Buss tilbake til utgangspunktet ved Tussentunnelen - tar du fra bussholdeplassen, Molde sentrum.

Ruteskildring

Vår tur starter på Frænasiden, og vi følger traktorveien opp lia til venstre. Gjennom ei grindt og så opp. Litt bratt før det flater ut ved Gangskartjønna - og du kommer inn i Moldemarka Du finner gode skilt flere steder som peker ut turer i mange retninger. Vi stussa litt her og der hvor stien gikk videre, og gjorde våre valg.

Tilkomst og parkering

Turstart fra parkeringsplassen til venstre, like før Tussentunnelen på Frænasiden. Kommer du fra Molde med buss, er det stoppested like ved turstart, på motsatt side av veien. Parkeringsplassen nord-vest for Tussentunnelen, ca. 200 meter unna.
Fottur
Blå
Lengde
6,1 km en vei
Stigning
370 m
Tidsbruk
4 t. 0 min.

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 4

Offentleg transport

Anna

Det er vått nesten hele veien - vi velger gummistøvler! Det er flere stier i området og til tider vanskelig å velge "rett". Vårt valg, som ligger i vedlagte GPS-fil, er litt mer østlig enn det forslaget som du finner på oppslagstavla ved turstart. Vi gikk over demninga ved Bårdsdalsvatnet og fulgte turstien derfra. Forslaget på skiltet går øst for både Bårdsdalsvatnet og Bergsvatnet.

Kart

Turkart Molde-Fræna

Lenke til turskildring

Filmsnutt fra turen.
Køyreskildring
Print ut