English

Galten

Hustadvika

Kort om turen

En flott tur i indre Fræna, rett opp for Malmefjordbotn. Du trenger ikke gå langt opp før du får flott skue mot vest.

Ruteskildring

Det er grei sti hele veien mot toppen. Følg skiltet som viser vei til Galten/Julskardtinden. Ikke mange meterne på veien innover, tar du stien som er merket, til høyre opp lia. Litt bratt første biten opp til "juletreet" og linken til Televerket. Allerede her får du flott utsikt. Herfra er det et populært utsprangsted for paraglidere!

Det er litt vått her og der, spesielt etter regn, men joggesko/fjellsko går greit. Første delen kalles "Klompan" - og her er det også et par vatn som vi vet det er fristende å ta en dukkert i sommers tid! Det ene ligger like ved stien to-tredjedeler mot toppen?

Det er tre varder på Galten, den lengst "bak" har gjestebok, men skal du få den flotte utsikten mot vest, rett ned i fjordbotn må du gå litt ned og mot vest. Du får også et flott skue mot "Romsdalsalpene" i sør fra Galten. 

Tilkomst og parkering

Turen starter fra Malmekleiva, like nord i svingen der du ser Malmefjorden når du kommer fra Moldesiden. På motsatt side av veien, ved busskuret er det noen parkeringsplasser, ennå flere litt mer mot Tussentunnelen, like over brua, den som benyttes av de som vil gå "Gangskaret" mot Molde. Parkering på motsatt side av turstart, eller på parkeringsplassen over elva, samme som for "Gangskaret" mot Molde.
Fottur
Rød
Lengde
3,61 km en vei
Stigning
637 m
Tidsbruk
3 t. 25 min.
Sesong
Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
740 moh
Merking
Både skiltet og merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Underlag Lengde i km
Sti 7,2

Offentleg transport

Du kan ta buss som går mellom Molde til Eide/Elnesvågen, gå av like etter Tussentunnelen øverst i Malmekleiva.

Kart

Turkart Molde/Fræna
Køyreskildring
Print ut