English

Freikollen fra Prestmyra.

Kristiansund

Kort om turen

Med sine 625 moh er Freikollen det høyeste fjellet i Kristiansund. Kollen ligger over tregrensa. På klarværsdager er det panoramautsikt fra skjærgården og havet i nord til langt inn i fjellheimen i sør. Folk valfarter til dette turmålet, så ikke forvent en tur uten å se et eneste menneske.

Rutebeskrivelse

Fra parkeringsplassen går det en grusvei (med bom) opp til ei varmestue. Fra startpunktet er det oppgått sti helt til toppen av Freikollen. Følg veien forbi varmestua og videre opp slalåmbakken, hvor stien er godt synlig på høyre side av bakken. På toppen av slalåmbakken følges stien som går til høyre. Stien går nå i bratt terreng med berg og røtter som underlag og tett skog. Etterhvert blir det åpnere og toppen kan sees. Underveis er det flere varder som viser veien helt til toppen.  Turen er en krevende løype med bratte partier mot slutten.

Adkomst og parkering

Turen starter fra Prestmyra på Frei. Fra Kristiansund sentrum: Kjør Rv70 til Frei. Freikollen ligger på høyre side mellom Bolgvatnet og Storbakken. Gode parkeringsmuligheter på Prestmyra. Fra Krifast: Kjør Rv70. Kjør tunellen og inn på Freiøya. Kjør til du kommer til Prestmyra. Parkering på venstre side av veien. Om du kommer til Bolgvatnet (som ligger på venstre hånd) har du kjørt for langt. Parkering på Prestmyra på Frei. Ingen parkeringasvgift.
Fottur
Rød
Lengde
1,56 km en vei
Stigning
547 m
Tidsbruk
2 t. 10 min.
Sesong
Vinter, Vår, Sommer, Høst
Høyeste punkt
616 moh
Merking
Ikke skiltet eller merket
Mobildekning
Ja

Løype på kart

Offentlig transport

Buss. Busstopp ved Prestmyra. Se http://www.frammr.no

Kart

Turkart Kristiansund.
Kjørebeskrivelse
Print ut